Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ZAKLJUČNI KONCERT: NI MEJA, NI NASPROTIJ

19. septembra, 2019 19:30 - 22:00

Ko simfonični orkester sreča elektronsko klubsko glasbo.

Za zaključek festivala, ki je ves v znamenju preseganja meja, težko izberemo ustreznejši orkester, kot je No Borders Orchestra, zasedba, ki je meje popolnoma izbrisala. Orkester namreč sestavljajo izbrani mladi glasbeniki iz vseh šestih republik nekdanje Jugoslavije ter drugih »mladih« evropskih držav vzhodne Evrope. Ti tako povezujejo ne le različna geografska in kulturna porekla, temveč tudi različne glasbene svetove.

Vznemirljiva mešanica zaznamuje tudi naš koncertni spored. Čaka nas trk dveh na videz nezdružljivih glasbenih svetov, klasične in elektronske plesne glasbe ter s tem odkrivanje popolnoma novega glasbenega univerzuma. Pripravljeni na izstrelitev? Deset, devet, osem …

No Borders Orchestra
Premil Petrović, dirigent

Simfonični orkester sreča elektronsko klubsko glasbo: Draško Adžić (Srbija), Drinor Zymberi (Kosovo), Samuel Barber, Davor Branimir Vincze (Hrvaška), Arvo Pärt, Danijel Zontar (BiH), Johann Sebastian Bach, Darija Andovska (Severna Makedonija)

Vstopnice: festivalski abonma 60 € / 25 € / predprodaja 12 € / upokojenci 12 € / študenti, invalidi 12,5 €

Vstopnice s popustom je možno kupiti le v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in največ uro pred koncertom na prizorišču koncerta.

Več informacij: http://bit.ly/2SOztXD

Podrobnosti

Datum:
19. septembra, 2019
Čas:
19:30 - 22:00