Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Vseslovensko petje s srci

23. aprila 10:00 - 11:30

VSESLOVENSKO PETJE S SRCI

Torek, 23. april 2024 // 10:00 // MKC Maribor

 

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) se letos pridružuje dogodku Vseslovensko petje s srci, ki bo potekal v torek, 23. aprila 2024, ob 10.00 uri na ploščadi pred upravno stavbo MKC Maribor*.

Na dogodku bomo skupaj prepevali slovenske pesmi in se poveselili ob zvokih slovenske glasbe. Z veseljem vabimo k sodelovanju pevce posameznike, skupine ali zbore iz mariborskih osnovnih šol, srednjih šol, glasbenih šol ter pevskih zborov.

Program dogodka:

9.20 – 9.30: zbiranje nastopajočih na ploščadi pred MKC Maribor

9.30 – 9.50: sprejem nastopajočih

9.50 – 10.00: pozdravni nagovor nastopajočim

10.00 – 10.40: prepevanje slovenskih pesmi nastopajočih

10.40 – 11.00: vsi nastopajoči zapojejo pesem Lipa zelenela je

od 11.00: druženje ob prigrizku

Vseslovensko petje s srci je neformalni praznik, ki vsako leto na dan Zelenega Jurija poveže vse generacije, vse družbene sloje, neguje slovensko kulturo in jezik, krepi narodno pripadnost in ustvarja boljše vzdušje v družbi.

Izbor pesmi je prost, zaželeno pa je, da gre za slovenske ljudske pesmi.

Za petje lahko izberete pesem Naj ljubezen združi vse ljudi, pevke Regine – do zapolnitve mesta ali izberete pesem na povezavi: https://narodne-pesmi.si/seznam-vseh-pesmi/ .

Bili bi zelo veseli, če bi se nam pridružili na dogodku Vseslovensko petje s srci. Vabljeni prav vsi, ne glede na to, ali ste izkušen pevec ali pa se radi preprosto poveselite ob glasbi.

Zaradi lažje organizacije so obvezne predhodne prijave, zbiramo jih na info@mkc.si. Ob prijavi prosim navedite izbrano pesem in število oseb, ki se dogodka namerava udeležiti.


*V primeru dežja oziroma slabega vremena bo Vseslovensko petje s srci potekalo v Kulturnem inkubatorju na Koroški cesti 18 v Mariboru. O morebitni spremembi lokacije bomo nastopajoče in sodelujoče pravočasno obvestili na spletni strani in družbenih omrežjih.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
23. aprila
Čas:
10:00 - 11:30
Kategoriji:
,

Prizorišče

MKC Maribor