Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Via Mama

20. januarja, 2023 20:00

|Ponavljajoči dogodek (pokaži vse)

One event on 21. januarja, 2023 at 20:00

Mare Bulc

Stand-up

“Odlična umetnost neizbežno soustvari prostor za lastno parodijo.”  Mare Bulc (iz besedila nikoli uprizorjene predstave Vie Negative)

Petnajst let po Zadnji egoistični predstavi in pet let po Prvi altruistični predstavi se režiser Mare Bulc vrača na oder v tretjem docela avtorskem projektu. Kakor prvi njegov solo ni bil zares egoističen in drugi ne altruističen, tako je tudi tretji le delno vezan na izhodiščno povezavo med gledališko skupino Via Negativa in avtorjem. Predstava Via Mama je namreč nastala v sklopu 20. obletnice gledališke skupine Via Negativa, ki je avtorja uprizoritve za to priložnost povabila k uprizarjanju njenih starih besedil. A Bulca je nanašanje na skupino in njena besedila (ponovno) zapeljalo v samonanašalne vode. Avtor se v uprizoritvi, ki jo žanrsko označuje kot stand-up, spopade s svojo primarno (gledališko in družinsko) socializacijo.

Marko “Mare” Bulc (1974) je nagrajevan gledališki režiser in performer. Programsko je vodil gledališče Glej, trenutno pa je umetniški vodja Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Podrobnosti

Datum:
20. januarja, 2023
Čas:
20:00
Kategorije:
, ,
Spletna stran:
https://moment.si/predstava/via-mama/

Organizator

Moment

Prizorišče

IntimniOder.GT22