Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

VEČERNI KONCERT EMŠO BLUES BAND

27. septembra, 2019 22:00 - 28. septembra, 2019 01:00

Predstavljamo vam super BLUES skoraj celovečerni koncert, saj obljubljajo dobri 2 uri čistega originalnega blues-rocka!

Start: 22:00

Nastopajoči se predstavijo :

Začeli smo se zbirat v nekem kletnem zaklonišču in enkrat na teden igrali glasbo, ki smo jo imeli radi, v glavnem za svoj užitek. Ustanovni član Niko kostukovskij, je že leta 1991 z našim klaviaturistom Andrejem ustanovil blues band, kjer sta do leta 2004 (ko smo se začeli dobivati v tej postavi) zamenjala cca 34 različnih članov. Na začetku je vse skupaj izgledalo bolj kot enkrat tedensko druženje, kjer smo v glavnem zares “bluesili” – v dobrem pomenu besede. Enkrat smo vajo posneli in Niko je posnetke predvajal Acu Razborniku (lastniku znanega ljubljanskega studia “Tivoli”). Ta je zaključil, da igramo dovolj dobro, da bo posnetke dal danes žal že pokojnemu Primožu Lorencu (predsedniku ljubljanskega “društva za oživljanje stare Ljubljane” in priznanemu glasbeniku resne glasbe). Dobili smo vabilo za prvi odmevni nastop (zaključna prireditev NOČ V STARI LJUBLJANI) in to dejstvo nas je vspodbudilo k resnejšemu delu (beri: na vajah smo ze zmenili, kako bomo skladbe začeli in kako jih bomo končali, vmes je pa še vedno bolj ali manj “po starem”) in tako se je začelo tudi naše nastopanje. Ljudje naše generacije pravijo, da take glasbe primanjkuje, mi pa pač – radi igramo.

Nastopat gremo, če obstaja neko zagotovilo, da so tam ljudje, ki jih glasba, ki jo mi radi igramo (stari rock in blues v naših priredbah), zanima. Čisto komercialna nastopanja nas pa ne zanimajo več. Za vsak nastop moramo vse skupaj (ozvočenje, prevoz, prenašanje in postavitev opreme) seveda vsakič zorganizirati (glede na dolgoletno glasbeno udejstvovanje vseh članov in glede na naša leta – od tod tudi ime EMŠO – smo se v dobro naših hrbtenic “zakleli”, da opreme ne bomo nikoli več nosili) – je pa doslej še vedno vse teklo, kot po maslu.

Dejstvo je, da smo dosedaj že nekajkrat uspešno nastopili na zares renomiranih krajih in prireditvah. Sedaj nas Ljubljančani že dobro poznajo in dobili smo sloves, da smo Band z originalnim “Vintage soundom” (Zvok 60-tih, 70-tih let). Vsa ta dejstva (in posnet material) kažejo na to, da vzdržujemo tudi dovolj kvaliteten glasbeni nivo in občutek.

http://www.emsobluesband.si/

Prispevek: 5EUR

Podrobnosti

Začetek:
27. septembra, 2019 22:00
Konec:
28. septembra, 2019 01:00