Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Večer pesmi in arij 2024

29. maja 19:00

S prihodom daljših in toplejših pomladnih dni se na oddelku za petje Konservatorija za glasbo in balet Maribor začnemo intenzivno pripravljati na sedaj že tradicionalni koncert Večer pesmi in arij.

Že od samega začetka se mladi pevci predstavljajo na odru na dvorišču Vetrinjskega dvorca v Mariboru, ki čudovito uokvirja glasbene zgodbe. Prizorišče, kjer je pred več kot dvesto leti domovalo prvo mariborsko gledališče, je idealna lokacija za glasbeno-pevsko popotovanje skozi življenje.

Večer pesmi in arij je tokrat nastal kot raznolika zgodba, v kateri smo združili skladbe v celoto, ki ji pravimo tudi pasticcio ali potpourri. Učenci in dijaki nas bodo s skladbami svetovno znanih skladateljev pripeljali do spoznanja, da je življenje prepleteno s srečo, spomini, z žalostjo, izgubo, upanjem in ljubeznijo.

Želimo vam prijetno potovanje v svet petja in umetnosti.

Nastopajo: Ana Zoja Dobnik, Gabriela Donatien Driggs, Žiga Dunaj, Tjaša Hameršak, Janez Ivačič, Luka Jeršič, Pia Fras Lenc, Nika Matečko, Gabriel Munda, Julija Novak, Liza Novak, Marija Omejec, Jure Preložnik, Caterina Raffanelli Krajnc, Matevž Štrekelj, Nika Štrucl, Julian Velišček, Marko Žagar.

Program: W. A. Mozart, G. Verdi, A. Foerster, F. Schubert, F. Durante, J. Haydn, A. Dvořak, G. Paisiello, A. Scarlatti, F. von Suppé, C. Bayers Sager/D. Foster, G. Donizetti, F. Loewe, F. Lehar, R.Lovland/B. Graham (prir. M. Krajnc)

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
29. maja
Čas:
19:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Atrij