Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

VEČER 3 FILMOV MB PRODUKCIJE

27. decembra, 2018 19:00 - 22:00

Tokrat vam v Gustafu predstavljamo tri avtorske filme mariborske produkcije.

FANTEK IN BABA

Prvi je scenaristični prvenec mlade ilustratorke in scenaristke Nuše Štiglic, ki je na osnovi lastnega istoimenskega stripa izdelala scenarij za kratki igrani filmi, pod katerega se je režijsko podpisal Rudi Uran. K projektu je režiser poleg že uveljavljenih ustvarjalcev Alenke Cilenšek, Viktorja Megliča, Mateje Naberšnik in Davida Vezjaka povabil še mlajše ustvarjalce, snemalko Majo Modrinjak, tonsko mojstrico Saro Ritonija, Luko Hrvatina ter enkratnega petletnega Ehigieja Bora. Pri tem sta mu s svojimi izkušnjami pomagali tudi izkušena izvršna producentka Mateja Naberšnik ter organizatorka na filmu Gordana Kosanič.

Film o trenutku, ko se srečata fantek – utelešenje različnih stereotipov in baba – čistilka v pelcmantlu, polna predsodkov, ki ne premore niti kančka sočutja do “drugačnega”. Ko se baba znajde v zagati, kjer ji lahko pomaga le fantek, mora pristati v nenavadno kupčijo. V zameno za njegovo pomoč, mu ponudi svojo. To se je globoko dotakne in v njej prebudi sočutje. Ob ponovnem srečanju z drugačnostjo pa se baba vrne k starim vzorcem, saj ni zmožna genreralizirati svoje izkušnje.

DRAGIŠA MODRINJAK – MOJSTER FOTOGRAFIJE

Dokumentarec o Dragiši Modrinjaku, priznanem pokojnem mariborskem mojstru in ljubitelju fotografije, pa je filmski poklon njegove hčerke, izvrstne fotografinje in snemalke Maje Modrinjak. Dokumentarec nam predstavi Dragišo kot drugačnega, izvirnega fotografa, ki je s svojimi fotografijamo za vedno vtisnil foto pečat svojemu mestu.

KRVNA BRATA

Film Kristijana Robiča. Aktualna tematika ni za vse mlade in starejše, ki (še) ne razumejo, da je življenje včasih kruto in nepravično. Kratki triler film je bil narejen za Grossmannov festival fantastičnega filma in vina 2017 za Malo delavnico groze in zmagal!

Podrobnosti

Datum:
27. decembra, 2018
Čas:
19:00 - 22:00