Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

V POGOVORU Z JASMINO CIBIC

20. septembra, 2019 18:00 - 20:00

Wom@rts Masterclass / V pogovoru z Jasmino Cibic
UGM, Strossmayerjeva 6
petek, 20. september 2019, 18.00

Ob premieri novega filma Jasmine Cibic, The Gift—Act I / Darilo—1. dejanje (2019), na festivalu steirischer herbst ’19 v Gradcu, smo avtorico povabili, da z nami deli svoje izkušnje z režijo, produkcijo in distribucijo umetniških filmov. V pogovoru z umetnico, ki ga bo vodila kustosinja Simona Vidmar, bomo spoznavali zakulisje kompleksnega, finančno zahtevnega in navdihujočega filmskega dela Jasmine Cibic ter si ogledali njen pravkar zaključen film Darilo—1. dejanje (podprtega tudi s strani UGM).

Jasmina Cibic (1979, Ljubljana) je ena izmed mednarodno najbolj prepoznavnih slovenskih umetnic, ki zadnjih pet let deluje predvsem kot avtorica umetniških filmov, v postavitve svojih del pa vključuje še skulpturo in performans. Njena dela so prostorsko in kontekstualno specifična in pogosto nastajajo v sodelovanju z arhitekti, raziskovalci ter drugimi specialisti. Tematsko se avtorica ukvarja z mehkimi oblikami moči, ki se uresničujejo (tudi) z uporabo umetnosti, še posebej arhitekture. Njen najnovejši film je bil posnet v Espace Niemeyer v Parizu, arhitekturnem delu slovitega brazilskega arhitekta Oscarja Niemeyerja in sedežu francoske komunistične partije, ki v filmu postane kulisa poetične filmske naracije.

Kolofon filma Darilo—1. dejanje
naročniki in koproducenti: FLAMIN Film London Artists’ Moving Image Network with funding from Arts Council England, steirischer herbst ‘19, macLYON; koproducenti: Waddington Studios London; podporniki: Cooper Gallery DJCAD, University of Dundee, Northern Film School, UGM | Umetnostna galerija Maribor, Museum of Yugoslavia, Urad Združenih narodov v Ženevi, Espace Niemeyer

Projekt Womarts je podprt s strani programa Ustvarjalna Evropa, ki ga razpisuje Evropska unija.

Podrobnosti

Datum:
20. septembra, 2019
Čas:
18:00 - 20:00