Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

URBAN & 4 / Štuk Maribor

24. novembra, 2023 21:00 - 23:00

V Maribor se s svojo zasedbo vrača Damir Urban, že več desetletij eden ključnih glasbenikov sodobnega rocka v naši regiji. Ob obisku nam bo poleg dobro poznanih uspešnic predstavil tudi material s svojega zadnjega albuma.

V naših krajih že od časov legendarne zasedbe Laufer toplo dobrodošli Rečan Damir Urban je vsestranski samostojni umetnik, ki se primarno ukvarja z glasbo, občasno pa tudi s slikarstvom in igro. Njegova bogata kariera obsega več kot ducat avtorskih albumov, tako z Laufer kot tekom samostojne kariere z Urban & 4, in cel kup strokovnih nagrad, med drugim prestižno nagrado hrvaške glasbene stroke porin ter nagrado MTV Gold. S svojim žametnim glasom in silno emotivnostjo je sodeloval s številnimi priznanimi glasbeniki, kot so Gibonni, Rade Šerbedžija in Stjepan Hauser (2Cellos), pa tudi na Siddhartini plošči Ultra.

Damir bo poleg že ponarodelega repertoarja predstavil tudi pesmi z leta 2021 izdanega albuma Lipanj, srpanj, kolovoz. Tudi ta je bil nagrajen z dvema Porinoma in ponovno potrdil, da je Urban eden ključnih avtorjev sodobne rock glasbe v regiji ta hip.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
24. novembra, 2023
Čas:
21:00 - 23:00
Kategorija:

Prizorišče

Štuk Maribor

Organizator

Zavod Štuk