Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

THE KILLING POPES

21. marca, 2019 20:30 - 22:00

»Mastermind« skupine The Killing Popes je bobnar Oliver Steidle, dobitnik prestižne nagrade »Deutscher Jazzpreis« v letih 2008 in 2010, znan predvsem po svojem delu v zasedbah Der rote Bereich, Philm, Klima Kalima in drugih.

Njegovo energično igro so doslej poiskali tudi številni drugi glasbeniki, kot so Louis Sclavis, Tomasz Stanko, Aki Takase, Alexander von Schlippenbach, Sean Bergin itd. Zaradi svoje predanosti tako bobnanju, kakor tudi organizatorskemu delu je postal ena ključnih osebnosti na vselej razvijajoči se berlinski jazzovski sceni.

The Killing Popes so utelešenje njegovih raznorodnih ritmičnih idej in poskus spoja na videz nezdružljivih slogov, ki so Oliverja zaznamovali pri mladostnem raziskovanju bobnarskih tehnik. Tako so v jazzovski soigri slišni vplivi hip hopa, punka in grindcore-a; skratka številni aktualni družbenokritični vplivi, ki jih ta virtuozna skupina mojstrsko splete v jazzovsko formo, povsem primerljivo kot so to počeli jazzovski velikani v svojih najboljših letih.

Ritmično kompleksna glasba prepolna udarnih melodijah drvi z močnim karakterjem pri polno pohojenem plinu čez art-rock, punk in fusion in publiko sprva zbega, nato pa povsem naelektri in navduši!

👉 ZASEDBA:
Philipp Gropper, saksofoni
Frank Möbus, el. kitara
Dan Nicholls, klaviature
Phil Donkin, el. bas
Oliver Steidle, bobni, tolkala

👉 VEČ INFORMACIJ:
https://bit.ly/2TXt6B6

Podrobnosti

Datum:
21. marca, 2019
Čas:
20:30 - 22:00