Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

THE GODFATHERS OF TECHNO

5. aprila, 2019 22:00 - 6. aprila, 2019 05:00

The Godfathers of Techno / Satchmo ◄

Sweet Entertainment pripravlja udaren večer, kjer se bodo v prvo vrsto postavili techno borci, odgovorni za postavitev temeljev in razvoj elektronske kulture.

Večer, kjer bosta dj in producent dj VEZTAX, ter foter štajerske elektronske scene dj SHOCKER D zaključila začeto misijo, ko sta lanskega decembra v tandemu nastopila na Umekovi 25. letnici delovanja. Vendar za to priložnost še v popolnejši obliki!

Dj VEZTAX bo v svojem prepoznavnem energičnem stilu gazil s setom novih ritmov, nakar bosta s štajersko starosto SHOCKER D-jem v tandemu odrolala pol ure VS old schoola. Zatem bo Shocker prevzel vajeti v solo režiji in v udarnih, lokomotivskih oldies goldies ritmih nadaljeval pot, s katero je tlakoval elektronsko sceno, po kateri so mariborski partyji bil priznani v Sloveniji in izven.

Kot se za takšen dogodek spodobi, mora na koncu prevzeti vajeti dj, ki ničesar ne prepušča naključju. Dj, ki vas bo popeljal v techno višave, dj ob katerem noben gost ne bo miroval, še en mariborski killer – Dj FLIS.

Stari borci so pod svoje okrilje postavili mladega, perspektivnega dj-a, za katerega so prepričani, da bo vse željne neponovljivega žura pripravil na to nepozabno borčevsko pot. Za ogrevanje bo poskrbel zmagovalec prvega StellarBeata – dj TEODOR G.

Kot se takem dogodku spodobi, bo za dodatne zvočne doživljaje poskrbel SoundBiro in za orto old school techno vizualizacije VJ Maj Virant

Line up:
►22:00 Teodor G.

Kot zmagovalec prvega StellarBeat tekmovanja, si je kasneje oder delil s Sander van Doornom, David Moralesom, Valentinom Kanzyanijem,… V treh letih produciranja pa je bil podprt s strani: DTS- deep tech station, Chill Masters, Stay See, ILona Maras, Blake Jarrell, Richie Hawtin, Max Graham, SASCH BBC,… Izdaje avtorske glasbi ima na založbah Dear Deer records, Submarine vibes, Grossstadtvögel, Stellar Fountain, Clinique Recordings,..

►00:00 Veztax – Vezotonik Records, Glorio Music, Trivial bookings

Kot eden redkih glasbenikov, ki raje gazijo svojo pot, kot da bi sledili črednim nagonom, je Veztax enačaj za prvinski energični tehno. Po dveh desetletjih organizacije zabav, ustvarjanja glasbe, nastopanja po vsej Evropi ter vodenja založb Vezotonik in Glorio Music ga prištevajo k starostam domače scene. Kar ga ne moti, dokler mu alter ego Glorio Veztacci omogoča, da se lahko skoraj anonimno podaja na svoje redne misije v glasbeno podzemlje.

►1:30 Shocker D Sweet Entertainment, Mkc Klub

Foter je leta ’92 organiziral prvi večji mariborski party v MKC klubu in s tem začel postavljat temelje slovenske elektronske scene. Leta ´94 vstopil v Pekarno in v naslednjih organizacijskih letih iz nje ustvaril legendo. Gostil mnoga znana dj-evska imena in nastopal doma ter v tujini. Istočasno je urejal bookinge za slovenske klube in partyje, ter bil odgovoren za uspeh kluba Martin Krpan. Po driving in pumping ritmih v katerih se je izražala EBM šola, je ustvaril prepoznavni slog. Leta 2004 se je umaknil iz scene, da bi se leta 2007 vrnil, ter pripravil projekt za prvi in edini vseslovenski Oldies Goldies Party, kjer je pod streho Štuka združil ˝fotre slovenske scene˝, dj Umeka, Valentno Kanzyianija in sebe.

►3:00 Flis

Flis je eden od najprepoznavnejših štajerskih DJ-jev, katerega ljubitelji kvalitetnega techna ne smete zamuditi. S prvimi nastopi je začel v legendarnem Pekarni leta 1997. Od takrat konstantno izboljšuje svoj set, da bi s svojim prepoznavnim hard driving stilom vedno dodobra razmigal plesišča! Njegov prepoznavni zvok ga je vodil na številne koncerte po Avstriji, Hrvaškem, Poljskem, Italiji, Češkem, Bosni in Hercegovini in seveda po vsej Sloveniji, kjer je igral skupaj z večino svetovno znanih imen. Značilnosti njegovih setov so kombinacija driving in pumpin techna, pomešanih s funky ritmi.

►Vstopnina: do 00h 6.00 eur, po 00h 7.00 eur
Vstopnina se poravna na vhodu prireditve.

►Info & press: mkcklub@gmail.com

Podrobnosti

Začetek:
5. aprila, 2019 22:00
Konec:
6. aprila, 2019 05:00