Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

TEDEN DRUŽIN V UGM

15. maja, 2021 08:30 - 22. maja, 2021 09:30

V tednu med 15. in 22. majem vabimo družine na ustvarjalno druženje z umetninami v živo. V preteklem letu smo odprli vrsto virtualnih poti do naših razstav in umetnin, na katere se še vedno lahko podate tukaj. Tokrat pa vas še z večjim veseljem vabimo na celostno doživetje umetnosti – ko se boste lahko sprehajali med slikami v naših zanimivih razstavnih prostorih, se okoli kipov in instalacij gibali, jih spoznavali v njihovi realni velikosti, tridimenzionalnosti in veččutnosti. Povabili pa vas bomo tudi na sobotno ustvarjalnico, na kateri boste bolje spoznali likovne umetnine mariborskega Mestnega parka.

Ves teden vabimo družine (en ali dva starša/skrbnika in otroci) na brezplačne oglede razstav:

100+ Vrhunci iz Zbirke UGM.Ob umetninah iz Zbirke UGM se boste lahko prepustili vtisom debelih barvnih nanosov slovenskih impresionistov, pogledali v Demagogova usta, pokukali pod kovinski čipkasti prt Metke Kavčič ali poiskali svoj najljubši pogled na črno sliko Sandija Červeka. V razstavo se boste lahko poglobili z brezplačnim gradivom S Hudo mravljico po Zbirki UGM, ki ga dobite na blagajni UGM.

Stojan Grauf, Zemlja ni človekova last, človek je last zemlje. Risbe, slike in postavitev iz naravnih materialov vas bodo povabile, da se prepustite različnim ritmom – od enakomernih do čisto razburkanih. Ko se boste potem tudi sami sprehajali v naravi, ob reki ali v gozdu, prisluhnite jim tudi tam.

EKO 8 / Pismo prihodnosti. V tem tednu ujemate že tudi prvi dan odprtja mednarodne razstave EKO 8, Pismo prihodnosti. Veliko doživetje bo že vstop v kompleks nekdanje tovarne Hotter/MTT, ki bogato izpričuje zgodbo nekdaj pomembnega industrijskega mesta. Tudi razstava, na kateri si boste lahko ogledali filme, video umetnine, zvočne instalacije in druge umetnine, ki temeljijo na veččutnem doživljanju, bo zagotovo navdušila že sama po sebi. Predvsem pa boste ob umetninah lahko spregovorili tudi o svojem, našemu odnosu do okolja in narave.

Sobotna ustvarjalnica / Zakotalimo se s Hudo mravljico
sobota, 15. maj 2021, 10.00 – 11.30
zbirno mesto: pri kipu Zakotaljene krogle v Mestnem parku
zaključek: pri postavitvi geopunkturnih krogov v Mestnem parku

vodi: Brigita Strnad, vodja pedagoškega programa UGM

Na ustvarjalnici, ki se odvija v sklopu Mednarodnega tedna družin, si bomo najprej ogledali okrogle kipe v Mestnem parku. Nato bomo pričeli z risanjem svojih zamisli za okrogle postavitve, ki lahko postanejo čisto kaj drugega, če jim dodamo še kakšne črte in druge oblike. Vsak udeleženec/ka bo dobil svoj risarski pribor.

Podrobnosti

Začetek:
15. maja, 2021 08:30
Konec:
22. maja, 2021 09:30