Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

TATOVI PODOB

26. oktobra, 2019 22:00 - 23:30

Tatovi podob ne iščejo smisla, temveč užitek. Kajti užitek je hedonistično loščilo, s katerim so premazali vsakdanje predmete in iz njih napravili nekaj izjemnega. Tehnoburleska s fizičnimi in čustvenimi telesi spreminja programsko kodo v družbi, ki končno dopušča odprto šifriranje lastnih omejenih neumnosti.

Redni, modularni, presenetljivi, nikoli isti in predvsem umetniško-družabni večer Tatovi podob so v različnih oblikah sodelovanja vzpostavili sodelavci in sodelavke skupine Feminalz. Ta burleskni kolektiv pod okriljem zavoda Emanat deluje že od leta 2013. Jedro sestavlja stalna skupina performerk in performerjevjev, medse pa pogosto povabijo tudi druge odklonske goste. V petih letih obstoja je nastalo več kot 50 različnih točk, ob vsaki izvedbi pa z uspešnimi strategijami apropriacije in reciklaže poskrbijo za čisto novo izkušnjo.

*****
Sklop: spremljevalni program
Produkcija Emanat.

Dogodek bo na Malem odru Narodnega doma, traja 1 uro 35 minut.

*****
Ustvarjalci in izvajalci Feminalz
Crucial Pink, Mad Jakale, Mathilde Buns, Tristan Bargeld, H.P.D. (hormonal perturbator in decay), Rebellious KITCH Controversy, Ariela, Dee Dee Void

Kostumografka Urška Recer
Maska Tina Prpar
Izbor glasbe Feminalz
Avtor originalne glasbe Luka Prinčič
Oblikovalec svetlobe Janko Oven
Avtor videa WNDV

*****
Projekt Tatovi podob je nastal v sodelovanju s Klubom Gromka in zavodom Maska ter s finančno podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo RS.

Podrobnosti

Datum:
26. oktobra, 2019
Čas:
22:00 - 23:30