Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

StopTrik v pekarniškem parku

11. junija 21:00

11. 6. 2024 ob 21.00, Park KC Pekarna

StopTrik v pekarniškem parku

Ob 30. obletnici KC Pekarna te vabimo, da se nam pridružiš v parku KC Pekarna, kjer se bo zavrtelo 11 skrbno izbranih animacij, kot nalašč za slabo uro zgodnje-poletnega večera na prostem. Ogledale_i si bomo filme tekmovalnega programa lanske edicije festivala StopTrik, Najboljše v stop animaciji, vizualno zanimivo ter navdihujoče za srečanje z umetnostjo animiranega filma. Animacije so v tujih jezikih s slovenskimi podnapisi.

Mednarodni filmski festival StopTrik, ki se bo letos v Mariboru odvijal med 25. in 29. septembrom je eden maloštevilnih filmskih festivalov na svetu(!), ki je posvečen stop animaciji. StopTrik se je iz nišne pobude, ki se je rodila v kulturnem centru Pekarna, razvil v festival dveh mest, Maribora in Lodza (Poljska). Odlikuje se po izbranem mednarodnem tekmovalnem programu, predstavlja tematske retrospektive, ki jih kurirajo filmske_i strokovnjaki_nje, in vabi k neposrednemu sodelovanju ljubitelje animacije skozi inovativno zastavljene delavnice. Festival združuje predstavitve zgodovinskih in sodobnih dosežkov svetovno priznanih umetnikov, predanih ročno izdelanim, tridimenzionalnim tehnikam animiranja in program, ki poudarja potrebo po pronicljivi kulturni refleksiji družbeno-političnih problemov.

Dogodek se odvija v okviru 30. obletnice Kulturnega centra Pekarna, ki poteka med 10. in 16. junijem 2024. Celoten program najdeš na POVEZAVI.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
11. junija
Čas:
21:00
Kategorija:

Prizorišče

Park v KC Pekarna

Organizator

Stop trik