Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

STARI PES + BABY BLUE GUN

21. decembra, 2018 21:30 - 22. decembra, 2018 00:30

Stari pes v letu psa praznuje izid novega albuma Year of the Dog. Koncert bodo odprli in podprli slajd bluzeri Baby Blue Gun.
Lajež ob zadnji polni luni 2018. Vabljeni!

STARI PES (woof’n’roll, Maribor)
Woof&roll, malo perverznega, da vzburi, malo agresivnega, da udari. Hipnotični božajoči ritmi osredotočeni, da znorijo. Kitara, bas, bobni, djembe, klaviatura, tamburin in raskav vokal brez povodca.
https://www.facebook.com/staripes/
https://staripes.bandcamp.com

BABY BLUE GUN (blues, Ljubljana)
Bluzerski projekt dvojca Branka Smodiš (vokal)/Dragan Tomašević (kitara), posvečen avtorskemu slide bluesu, ki je v devetdesetih vodil bend Baby Can Dance in nato še projekt Veryused Artists – se po nekajletnem zatišju ponovno predstavlja s svojim vokalno senzibilnim, na odprtih kitarah temelječim videnjem primarnega bluesa.
Čeprav zastavljen kot blues projekt, se skozi leta izkaže, da ni tako zelo ozko profiliran, saj se vanj stekajo tudi drugi glasbeni žanri, v največji meri nekakšen alterpop Velvetov, tako da nudi široko odprto platformo avtorskemu ustvarjanju, ki zaživi v akustični ali pa električni, ponekod z efekti podani godbi, enako prepričljivo in močno.
Baby Blue Gun se ne pretvarjata in se v svoji odrski predstavitvi dobro zavedata, da je feeling, kakršen koli pač je, bistvo bluesa in dobre godbe nasploh.
https://www.facebook.com/babybluegun/
https://babybluegun.bandcamp.com

Projekt Solar Pulse Music podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Podrobnosti

Začetek:
21. decembra, 2018 21:30
Konec:
22. decembra, 2018 00:30