Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Srečanje s Tanjo Špes

19. aprila, 2023 18:00 - 19:00

Tanja Špes bo predstavila prvenec Nedaleč stran, ki znanstvenofantastične elemente vpleta v zgodbe tako, da nam se nam ne zdijo prav nič tuji.

Nedaleč stran je prva knjiga avtorice Tanje Špes, ki ponuja distopično sliko naše prihodnosti, a je v njej veliko resničnosti, v kateri se lahko prepoznamo. Tehnološki svet usmerja naša življenja, ureja odnose z drugimi, uravnava naše počutje, briše spomine. Zgodbe s temelji v psihološkem realizmu, so mešanica znanstvene fantastike, grozljivke in kriminalke.

Kakšen je družbeni svet prihodnosti in kaj v tem svetu pomeni individualizem? »Samo algoritmi znajo natančno upoštevati tudi morebiten osip prebivalstva zaradi bolezni, nenadnih smrti ali nepričakovanih zapletov. Poklic ti pripišejo predvsem na podlagi sposobnosti in videza. To, da si ga ne moreš izbrati sam, mi je pravzaprav všeč, saj me je razbremenilo sprejemanja težkih odločitev, pa tudi grizenja vesti, da sem se odločila narobe.«

Tanja Špes (1992) je psihologinja, ki je za svoje kratke zgodbe že prejela mednarodno nagrado Energheia, dvakrat pa je bila nominirana za najboljšo kratko zgodbo revije Sodobnost.

Pogovor po vodila Nina Medved, pesnica, kulturna producentka, urednica, prevajalka, performerka in fotografinja.

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

 

Podrobnosti

Datum:
19. aprila, 2023
Čas:
18:00 - 19:00
Spletna stran:
https://www.mladinska-knjiga.si/dogodki/srecanje-s-tanjo-spes-0

Organizator

Mladinska knjiga