Loading Dogodki

« Vsi dogodki

 • Ta dogodek je minil.

SOBOTA ZA DRUŽBO: ADVENT

18. novembra, 2023 16:00 - 19:00

V pričakovanju adventnega časa se Zavod Mars poslavlja z zadnjo Soboto za družbo od letošnjega 2023.

Za vas pripravljamo družinske ustvarjalnice, izdelovanja adventnih vencev in oblikovanje okraskov iz slanega testa. Ljubiteljska zasedba, vokalna skupina Bird-land nas bo popeljala v praznični čas, s čudovitimi glasovi številčne zasedbe. Pravijo, da z imenom, ki so si ga nadeli, verjamejo, da lahko s petjem izrazijo sebe in razveseljujejo publiko.

A si firbčen? Pridi v Vetrinjca!

Lepo vabljeni na zadnjo, adventno soboto z Zavodom MARS!


Redosled dogodka:

16.00 – 19.00

USTVARJALNICA  // SLANO TESTO IN OKRASKI

RAZISKOVALNICA // ADVENTNI VENCI

IGRARAJE // PRAZNIČNE IGRE IN DRUŽABNE IGRE

18.00

KONCERT  // Vokalna skupina BIRD-LAND*

Vstopnica: 4 EUR / osebo.

Družinska vstopnica: 13 EUR / do 2 otroka in 2 odrasla, dodatna oseba 3 EUR / osebo.

Dogodek organizira Zavod MARS Maribor s podporo Mestne občine Maribor in Zavodom RS za zaposlovanje. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa in cen.


*  V brezdelju poletnih počitnic leta 2015 se je porodila ideja o večglasnem petju nečesa novega, manj klasičnega, kar pa naj ne bi bila pop, ali zastarela swing glasba. Z začetkom jeseni se je na podlagi te ideje začela ustanavljati mešana pevska skupina, v katero so se  vključili pevci z različnimi glasbenimi okusi, občudovalci klasike, jazza, metala, funka, bluesa, sodobne elektronske glasbe, ubranih etno melodij… Tudi pevsko predznanje pevcev je bilo raznoliko: od prvega
petja izven domače kopalnice, vsekakor pa prvič v večglasju, do zaključenega večletnega glasbenega izobraževanja. Prvotna zasedba se je dokončno izoblikovala v maju 2016 in že v istem mesecu izvedla prve nastope. Do danes se je pridružilo še nekaj pevcev, tako se je v konec leta 2019 izoblikovala dokaj stalna zasedba, ki se je v ”kornskem” času še dopolnila in dobila svoj razpoznavi zvok.

Skupina je v prvih petih ”predkoronskih” letih obstoja že izvedla veliko koncertov in raznih nastopov. Tudi za naprej se že kaže veliko zanimanje za koncerte, prav tako pa tudi za sodelovanje z domačimi in tujimi pevskimi skupinami ali solo pevci. Skupina Bird-land že sodeluje z, v Evropi zelo uveljavljeno jazz pevko Emilio Martensson, s katero je konec novembra 2017 izvedela dva skupna koncerta. V maju 2018 pa je bil gost skupine zelo znan pevski kvartet iz Argentine – Opus Cuatro, s
katerim se skupina tudi dogovarja za izvedbo turneje po Argentini. V letu 2018 je nastopila, kot poseben gost na festivalu Voice-Mania na Dunaju. V maju 2023 se je podala na Finsko, v juliju pa na zelo zahtevno tekmovanje pop-jazz vokalnih skupin VokalTotal v Grazu. V načrtih je še ponovitev Voice-Manie na Dunaju in eno največjih tekmovanj na svetu – festivalu Harmonie v Nemčiji v letu 2024.

Ker skupina v ”koronskem” letu 2020 ni imela možnosti nastopanja, se je odločila za izdajo svoje prve zgoščenke z naslovom Bliže sonca in modrega neba. Na zgoščenki so zbrane najbolj znane skladbe iz zlate dobe slovenke popevke. Po dolgih prelaganjih snemanja je zgoščenka ugledala luč sveta v juniju 2021.

Z imenom Bird-land pevci verjamejo, da lahko s petjem izrazijo sebe, razveseljujejo publiko in morda s pesmijo nekoč celo obkrožijo svet – ali vsaj kakšno sosednjo državo.  Z imenom so si postavili ”visokoleteče” cilje, pa vseeno ostajajo trdno na tleh, saj se zavedajo, da se z glasbo ukvarjajo ljubiteljsko in bodo pri tem tudi ostali. Delovati v taki pevski skupini pomeni odločitev za prijetno druženje in naporne vaje, za bogatenje okolja, povezovanje in izmenjavo znanja doma in
po svetu. To pevce spodbuja za nadaljnje delo, nove nastope in stalno obnavljanje repertoarja z novitetami za katere poskrbi umetniški vodja Bojan Zelič, ki je spisal večino priredb za skladbe, ki jih izvaja Vokalna skupina Bird-land. Tudi delo umetniškega vodje je popolnoma ljubiteljsko.

Vokalno skupino Bird-land sestavljajo pevci

 • Urša Marolt  – sopran,
 • Špela Marolt – sopran,
 • Maruša Škerl  – prvi alt,
 • Veronika Malik  – prvi alt,
 • Katja Lavrenčič  – prvi alt,
 • Eva Vene – drugi alt,
 • Anja Lončar – drugi alt,
 • Klemen Zelič – tenor,
 • Jan Zorec  – tenor
 • Matevž Pušenjak – bariton,
 • Jernej Tiran – bariton,
 • Jure Nagode – bas,
 • Simon Nosan – bas,
 • Luka Škrlj – bas,

in umetniški vodja skupine:   

Bojan Zelič.


Dogodek organizira Zavod MARS Maribor s podporo Mestne občine Maribor in Zavodom RS za zaposlovanje. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa in cen.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
18. novembra, 2023
Čas:
16:00 - 19:00
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor

Organizator

Zavod MARS Maribor