Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

SobaZaGosteMaribor: InteresniSafari »Skrb in skrbstvo«

31. maja 17:00

31. 5. 2024 ob 17.00, Pekarna Magdalenske mreže

SobaZaGosteMaribor: InteresniSafari »Skrb in skrbstvo«

V petek, 31. 5. 2024, te ob 17.00 vabimo na InteresniSafari z rezidenčnimi umetnicami SobaZaGosteMaribor, projekta IZGRADNJA SKRBSTVA / CONSTRUCTING CARE. Dobimo se pred Pekarno Magdalenske mreže v Kulturnem centru Pekarna.

IntersniSafari je iskanje stičišča med temo raziskovanja gostujočega umetnice_ka in lokalnim okoljem. Med sprehodom po mestu spoznavamo temo in o njej, v obliki predavanja na mestu in pogovora, iščemo sledi v prostoru.

Tokrat bomo raziskovali temo skrbi in skrbstva, sprehodili se bomo od Pekarne mimo bolnišničnih ustanov do centra mesta. Spoznali bomo različne vidike skrbi in skrbstva ter se o njih pogovarjali z obiskovalkami_ci in rezidentkami.

Gostujoče rezidentke so mednarodne umetnice in raziskovalke, in sicer: Eszter Kállay iz Madžarske, Daria Khrystych iz Ukrajine, Martyna Miller iz Poljske, Vitória Monteiro iz Brazilije / Avstrije in Teri Szűcs iz Madžarske. Vse ustvarjalke delujejo v različnih umetniških disciplinah in okoljih, tisto, kar jih povezuje, in kar je tudi glavni poudarek projekta IZGRADNJA OSKRBE / CONSTRUCTING CARE pa je prav raziskovanje povezav med skrbjo in umetnostjo.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
31. maja
Čas:
17:00
Kategorija: