Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

SIMON SVETLIK, RYUZO FUKUHARA, TAKATSUNA MUKAI

15. decembra, 2018 19:00 - 21:00

“-O-“: SiRoTa – svetovna premiera koncerta in AV dogodka
Simon Svetlik (video),
Ryuzo Fukuhara (ples),
Takatsuna Mukai (glasba)
MMC KIBLA, sobota, 15. 12. 2018, ob 19. uri

Trojica mojstrov, Slovenca – video umetnik Simon Svetlik – in dveh Japoncev – virtuoz plesa in giba Ryuzo Fukuhara in vrhunski glasbenik Takatsuna Mukai se bodo prvič srečali pri ustvarjanju skupnega dogodka, performansa “-O-“. Ker bi njihovo sodelovanje stežka napovedali enoznačno, saj gre za umetnike bogate zgodovine, številnih referenc, mnogih izjemnih projektov in raznoterih profilov, je še najbližje imenovanje avdio-vizualni performans, čeprav bo zagotovo šlo za veliko več kot to. Vsi trije namreč v svojem delu raziskujejo lasten medij, drzno eksperimentirajo z njim in ga stalno nadgrajujejo ter razširjajo meje svojih ustvarjalnih obzorij.

Simon Svetlik – video projekcija, video modulacija
Ryuzo Fukuhara – ples, gib
Takatsuna Mukai – električna kitara, električna violina, sintetika in programiranje, bas kitara

Vabljeni.
Vstop je prost.

Leta 2008 se je v Tovarni Rog v Ljubljani zgodil enkratni spektakel z naslovom “-O-“, ki je bil rezultat sodelovanja vseh zainteresiranih ustvarjalcev, ki so takrat delovali v Rogu (blizu 50 ustvarjalcev). Med ostalimi sta sodelovala tudi Ryuzo Fukuhara in Simon Svetlik. Kratek odlomek takratne predstave je zapustil trajen in močan vtis. Zato smo leta 2010 organizirali dogodek sestoječ iz minimalnih pogojev (umetniki, infrastruktura) upajoč na “ponovitev neponovljivega”, kar je uspelo. Tako je nastala serija dogodkov “-O-“.

“-O-” je dogodek, pri katerem zasedba umetnikov izhajajoč iz prostora vzpostavi avdio vizualen ambient, ki ga s svojim nastopom naseli plesalec. Predstava je zvočno-video-gibalni dogodek brez scenarija; je raziskava “pota svobode”, ko meja med živim in tehnološkim zbledi, premišljenost in mehanska določenost pa se raztreščita ob nepredvidljivost sedanjega trenutka.

“-O-” je tudi subtilna medsebojna komunikacija umetnikov, jezik kolektiva ter komunikacija s prostorom ter ljudmi v njem; je jam session; je neponovljiva “skupna pesem” pričujočih, ki začasno ustvarja “svet”; je nadaljevanje skupne pripovedi umetnikov; je abstraktna predstava; je pot v neznano; je način delovanja in življenja umetnikov, ki jih prostor in čas naplavljata skupaj na vsakič drugo obalo, drug prostor.

MMC KIBLA, Ulica knaza Koclja 9, Maribor

Podrobnosti

Datum:
15. decembra, 2018
Čas:
19:00 - 21:00