Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

RUSKA PRAVLJIČNA URA + LIKOVNA USTVARJALNICA

23. februarja, 2019 10:00 - 11:00

Slonček Sava in Levček Ljova / ruska pravljična ura + likovna ustvarjalnica
UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2
sobota, 23. februar 2019, 10.00 – 11.00
pravljična ura v sodelovanju z Ruskim centrom Maribor
ustvarjalnico vodi: Brigita Strnad, vodja pedagoškega programa UGM

V sklopu razstave Šivarije bomo dve slikanici Manice K. Musil, Slona Staneta in Leva Robija, spoznali še v ruskem jeziku. V sodelovanju z Ruskim centrom Maribor smo pripravili rusko pravljično uro, na kateri se nam bodo pridružili tudi otroci iz mariborske ruske skupnosti. Na ustvarjalnici bomo zatem pod strokovnim vodstvom oblikovali svoje najljubše slikanice. Dogodka se bo udeležila tudi avtorica Manica K. Musil, ki jo bomo lahko povprašali kaj o popotovanjih njenih pisanih junakov.
Obe slikanici v ruščini bo mogoče tudi kupiti.

O slikanicah:
Slon Stane – v Rusiji znan kot slonček Sava – nadvse rad pripoveduje, a kaj ko ga nihče noče poslušati. Med živalskimi kolegi, ki ga drug za drugim precej grobo zavračajo, si zavzeto prizadeva najti poslušalca. Ob tem presliši drobcen glasek mravljice; toda prav ona ga ves čas skuša opozoriti nase in je edina, ki bi ga rada poslušala. Ko Stane že obupa in se ves nesrečen sesede v kup listja, končno zasliši klice male poslušalke. Slon, vesel, da je vendarle našel publiko, in mravljica, vesela, da jo je slon končno zagledal, se spoprijateljita in si začneta pripovedovati zgodbe.

Lev Robi – oziroma levček Ljova – je strašno zaspan, pa nikakor ne more zaspati. Vse ga moti. Končno s pomočjo ptičke najde rešitev. Skupaj se povzpneta na vrh hriba in se spet spustita do vznožja, dokler ne postaneta utrujena in oba zaspita.

Udeležba je brezplačna.
VABLJENI!

Podrobnosti

Datum:
23. februarja, 2019
Čas:
10:00 - 11:00