Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

RUSKA NOČ | MARIBOR

9. aprila, 2019 19:30 - 21:00

9.4. Maribor, 4.4. Tržič, 31.3. Mengeš
Nastopajo: Manca Izmajlova – mezzosopran, Olga Ulokina – klavir, Benjamin Izmajlov – violina

Naj vas ta večer očara lepota ruske glasbe in kulture, ki Manco Izmajlovo spremljata vse od njenega študija v Moskvi. Skozi zanimive zgodbe bo predstavila pesmi različnih obdobij, žanrov in temperamentov. Slišali boste priljubljene klasične in ciganske romanse, narodne in ponarodele pesmi, ter pesmi iz obdobja zlate popevke in legendarnih filmov.

Manca Izmajlova bo nastopila skupaj z odličnima glasbenikoma – pianistko Olgo Ulokino, ki je diplomirala in magistrirala v St. Peterburgu, ter violinistom Benjaminom Izmajlovom, ki je diplomiral in magistriral v Moskvi.

Ruska noč je naslov evropske turneje ob izidu šestega studijskega albuma Mance Izmajlove: Ruska kolekcija. Novi projekt, ki bo izšel za svetovno tržišče, zaobjema izbor najlepših ruskih pesmi v orkestracijah komponista in producenta Benjamina Izmajlova.

Posnet je bil posnet z Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije in dirigentom Sergejem Skripko, nastajal pa je v Rusiji, Sloveniji in ZDA. Podprla ga je največja ruska nevladna kulturna organizacija “Russkiy mir”.
Koncerti po Sloveniji so organizirani v sodelovanju z Ruskim centrom v Mariboru.

Podrobnosti

Datum:
9. aprila, 2019
Čas:
19:30 - 21:00