Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Robotsko vesoljsko vozilo

8. maja, 2022 10:00

Izdelajmo in sprogramirajmo robotsko vozilo! Otroci si sami izberejo načrt za vozilo in predmete ali pa sestavljajo kocke LEGO Mechanics po lastnem navdihu. Da bo vesoljska izkušnja bolj pristna, se bodo robotska vozila premikala in opravljala naloge na podlagi, ki je bila razvita za tekmovanje First LEGO League.

Znanstveno tehnološki napredek nam je v zadnjih desetletjih omogočil, da lahko danes bolje razumemo vesolje in ovire, ki nas čakajo pri potovanju na druge planete. Človeštvo je skozi zgodovino premagalo meje svojih fizičnih in mentalnih sposobnosti. Tako kot znanost in tehnologija, je pri osvajanju vesolja pripomogla velika mera kreativnosti in ustvarjalnosti. Umetniške in vizionarske stvaritve so skozi vso zgodovino navdihovale znanstvenike pri projektiranju vesoljskih plovil, ki so prvega človeka popeljala v neizmerno vesolje.

Z uporabo kock LEGO Mechanics ter veliko mero umetniškega navdiha bodo sodelujoči izdelali predmete, povezane z vesoljem. S strokovno pomočjo mentorjev bodo programirali robotsko vozilo tako, da bo samodejno opravljalo naloge, ki si jih bodo otroci zamislili.

Prijave

Delavnica je brezplačna, vednar je zaradi omejenega števila mest potrebna prijava na: https://www.1ka.si/a/ceba63e3


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
8. maja, 2022
Čas:
10:00
Kategorija:

Organizator

kons