Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

RAZSTAVA STRIPA: MORAMO SE POGOVORITI, UI

24. marca, 2021 10:00 - 12. aprila, 2021 19:00

MKC Maribor in konS – platforma za sodobno raziskovalno umetnost med 24. marcem in 12. aprilom vabita v prostore galerije Media Nox na ogled razstave stripa Moramo se pogovoriti, UI avtoric Dr. Julie Schneider in Lene Kadriye Ziyal.

Bodo čez trideset let vse neprijetno delo za nas opravili roboti? Ali pa nas bodo pokorili, da bomo postali podredljivi sužnji?
Razprave o tem, kako bo umetna inteligenca (UI) spremenila naša življenja, se gibljejo med tema skrajnostma. Ni dvoma, da bo sprememba dramatična. Mogoče je zdaj ravno pravi čas, da se začnemo vmešavati.
Moramo se pogovoriti, UI je pionirski stripovski esej o UI , ki vabi na ilustrirano potovanje skozi razsežnosti in implikacije inovativne tehnologije, saj obravnava pomembne možnosti in tveganja, povezana z UI. Kot razstavni material smo stripu doslej razprli strani v Ljubljani (Aksioma), v Novi Gorici (v okviru festivala Pixxelpoint) ter v Mariboru (v sklopu konS MODUL-a na 26. MFRU).
Za vse vedoželjne in radovedne je zagotovljen tudi brezplačen izvod!
O AVTORICAH
Dr. Julia Schneider je neodvisna svetovalka za umetno inteligenco in članica znanstvenega odbora združenja eksoskeletne industrije VDEI Association of the Exoskeleton Industry e.V. Doktorirala je iz ekonomije na svobodni univerzi v Berlinu (Free University of Berlin). Delovala je kot postdoktorska raziskovalka na področju empiričnih raziskav trga dela in inovacij ter kot višja podatkovna strateginja.
Lena Kadriye Ziyal je del kolektivno upravljane agencije za vsebine in grafično oblikovanje Infotext v Berlinu. Ustvarja oblikovalske koncepte, infografike, ikone in ilustracije.

Podrobnosti

Začetek:
24. marca, 2021 10:00
Konec:
12. aprila, 2021 19:00