Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

RAZSTAVA: PODMLADEK – ART ATTACK

5. maja, 2021 10:00 - 6. junija, 2021 00:01

MKC Maribor in Galerija Media Nox vabita k ogledu nove razstave umetniškega kolektiva Podmladek, ki bo na ogled od 5. maja do 6. junija 2021.
Člani umetniškega kolektiva Podmladek se združujejo že skoraj štiri leta, skupaj razstavljajo in ob tem razvijajo svoje individualne umetniške izraze. Ti se med seboj srečujejo v nekaterih tematikah, medijih, vselej pa v eksperimentalnosti pristopov in humornosti del. Razstava Art Attack jih združuje skozi idejo dokumentiranega procesa ustvarjanja, ki nas spomni na otroške oddaje, v katerih gledalec sledi ustvarjalnemu postopku z namenom, da videno poustvari. V tem smislu razstavo vsebinsko dopolnjuje zin, ki dela poveže v postopkih njihovega nastajanja.
Razstavljajo: Ema Kobal, Sangara Perhaj, Jaka Juhart, Tjaša Cizej, Petra Korent, Neo Nor, Klara Kracina, Urša Rahne, Vita Eva Weisseisen.
Kuratorici: Ajda Ana Kocutar in Lara Mejač.
O KOLEKTIVU PODMLADEK
Kolektiv Podmladek deluje na področjih ilustracije, slikarstva, grafike, fotografije, videa, animacije in grafičnega oblikovanja, deluje v točkah, kjer se ta področja med seboj prepletajo in kjer med njimi obstajajo vrzeli. S skupnim razstavljanjem in izdajanjem publikacij želijo njegovi člani svoja dela predstaviti širšemu občinstvu. Tako so se v letih 2017 in 2018 predstavili v obliki samoiniciativne pop-up razstave kot del Dneva Križevniške ulice v Mini teatru Ljubljana, v letih 2019 in 2020 pa v sklopu festivala Dobimo se pred Škucem s samostojnima razstavama v Galeriji Škuc v Ljubljani.

Podrobnosti

Začetek:
5. maja, 2021 10:00
Konec:
6. junija, 2021 00:01