Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

RAZSTAVA NAJBOLJŠIH FOTOGRAFIJ MEDNARODNEGA FOTOGRAFSKEGA NATEČAJA ČLOVEK IN REKA DRAVA

19. maja, 2021 11:00 - 18. junija, 2021 12:00

V Vodnem stolpu v Mariboru je od 18. maja do 18. junija 2021 na ogled razstava najboljših fotografij Mednarodnega fotografskega natečaja Človek in reka Drava.
Fotografije prikazujejo mnoštvo odnosov, ki jih spletata človek in Drava.
Fotografska razstava predstavlja zaključek Mednarodnega fotografskega natečaja Človek in reka Drava, s katerim je družba AquaSystems, organizatorka natečaja, želela spodbuditi kulturni utrip v krajih ob Dravi in opozoriti na našo skupno odgovornost za čisto Dravo.
Strokovna žirija v sestavi Arne Hodalič, mednarodno priznani slovenski fotograf, Igor Debevec, predsednik Fotografske zveze Slovenije, Branimir Ritonja, predsednik Fotokluba Maribor, Bojan Golčar, uveljavljen slovenski fotograf ter Leon Lozar, direktor družbe AquaSystems je med 357 prispelimi deli iz Slovenija, Avstrije in Hrvaške izbrala deset najboljših, ki so postavljene na ogled. Vsaka od njih prikazuje poseben vidik odnosa, ki ga spletata človek in Drava. Med njimi sta tudi dve zmagovalni fotografiji, ena po izboru strokovne žirije in druga po izboru javnosti. Razstavo dopolnjuje še petdeset fotografij, ki so si zaradi svoje kakovostno zaslužile častno omembo žirije.

Podrobnosti

Začetek:
19. maja, 2021 11:00
Konec:
18. junija, 2021 12:00