Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

PROMOCIJSKI KONCERT: MEN BALADEIN

4. decembra, 2018 19:00 - 22:00

View fullsize
Men Baladein / Iz dveh dežel je mistično potovanje, v katerem glasba dveh povsem različnih svetov raztopi meje vsakdana, prepleta ljudsko s sodobnim, vzhodno z zahodnim, običajno z neobičajnim in brez omejitev pripoveduje nove, nenavadne zgodbe.

Avtorski projekt Men Baladein – Iz dveh dežel temelji na ideji violinistke Sausan Hussein. Predstavlja povezovanje glasbenega izročila dveh kultur, iz katerih izhaja avtorica, v glasbeno celoto, ki je nastala iz kompozicij na slovenske in arabske ljudske teme. Zven alpskih zvokov, melodij polke, valčka, arabskih ritmov in makamov, združenih v kompoziciji, je prav takšen, kakor življenje otrok dvojnega porekla, razpeto med dvema različnima svetovoma.
“Sem od tu in tam, pa vendar od nikoder”, je bila misel mlade umetnice, s katero se je večkrat spopadala med svojim odraščanjem. Novonastala dela ponazarjajo razlike in podobnosti obeh svetov ter obenem odražajo avtoričina notranja občutja ob iskanju lastne identitete med dvema različnima kulturama.
Nastanek in izvedbo projekta je s svojo ustvarjalnostjo in umetniško širino kot soavtorica obogatila pianistka Tamara Povh. Pet avtorskih skladb zgoščenke Men Baladein / Iz dveh dežel je nastalo s skupnim raziskovanjem, prepletom idej in otkrivanjem novih sozvočij.
Projekt obenem vključuje dela priznanih slovenskih in sirskih skladateljev. Krunk, skladba armenskega skladatelja Komitasa, je dodana zaradi avtoričine neposredne povezanosti z Armenijo, saj je njena prababica preživela Armenski genocid 1915-16.

*Vstopnina: 10 eur; v predprodaji po isti ceni v Salonu uporabnih umetnosti in na dan dogodka.

Podrobnosti

Datum:
4. decembra, 2018
Čas:
19:00 - 22:00