Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

PREMIERA SLOVENSKEGA FILMA IGRAM, SEM

10. januarja, 2019 19:00 - 22:00

Mlada igralka Lina se pripravlja na avdicijo za vlogo tatice, gledališki igralec Niko je sprejel vlogo brezdomca v filmu, Luka po končanju snemanja televizijske serije še naprej zasleduje soigralko – film Miroslava Mandića briše mejo med igro in življenjem.

Film IGRAM, SEM se posveča igralskemu poklicu ter meji med igralcem in likom, ki ga igralec interpretira; meji, ki lahko postane nedoločljiva za igralca. Triptih je tudi zgodba o igralčevih najbližjih, o okoliščinah, v katerih igralec živi, in njihovem vplivu na njegovo ustvarjanje. Situacije, posnete v observacijsko-dokumentarističnem slogu, poudarjajo socialni značaj treh območjih – zgodbe se odvijejo v Sarajevu, Ljubljani in Zagrebu.

V glavnih vlogah nastopajo Luna Zimić Mijović, Gregor Zorc, Goran Bogdan, Lana Barić, Mojca Funkl in Amar Čustović.
Projekciji bosta sledila predstavitev in pogovor s filmsko ekipo – režiser Miroslav Mandić z igralci: Goran Bogdan, Primož Bezjak, Dario Varga, Vid Hanjšek, Amar Čustović in drugi …
Producent in distributer filma je Filmostovje.
“Holywoodska režiser in producent ponudita Al Pacinu vlogo ribiča. ‘Lahko’, reče on, ‘a saj vesta, kaj potrebujem’. Vedoč, da se mora kot tipičen igralec zvest ‘metodi’ vživeti v vlogo, mu ponudita dva meseca ribarjenja na Floridi. Al na to pristane. Nekaj mesecev pozneje se režiser in producent pojavita na obali Floride, navdušena nad videzom njunega igralca: ‘Al, zdaj si pravi, začnimo s snemanjem.’ ‘Brez mene’, reče Al in zaluča trnek v vodo. ‘Kako brez tebe, postal si pravi ribič, naredil boš odlično vlogo!’ ‘Prav tu je problem. Nočem več igrati ribiča, ribič hočem biti’, reče Al in nadaljuje z ribolovom.
To šalo sem si izmislil. Že leta me fascinira igra – po eni strani velikanski trud, vložen v ustvarjanje vloge, poistovetenje, ki včasih vpliva na igralčev odnos do osebnega okolja; po drugi strani se sprašujem, kako je taka transformacija sploh mogoča, to ‘preskakovanje’ iz vloge v življenje.”
– Miroslav Mandić

Podrobnosti

Datum:
10. januarja, 2019
Čas:
19:00 - 22:00