Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

PREDSTAVA, KI GRE NAROBE

23. junija, 2019 22:00 - 23:30

View fullsize
Odličnih komedij poln prvi festivalski vikend bo zaokrožilo zaporedje nepredvidljivih in noro zabavnih dogodkov, ki hitro spreobrne dogajanje na odru iz slabega – v katastrofalno!

😁📣☀

V predstavi se dramsko društvo Fakultete za strojništvo iz Ljubljane loti njihove največje in najzahtevnejše gledališke produkcije do sedaj: kriminalke angleškega tipa Kdo je morilec? v slogu znamenite kraljice kriminalk Agathe Christie, z naslovom »Umor v dvorcu Haversham«. A predstava jim nikakor ne »steče«. Zaporedje nepredvidljivih in noro zabavnih dogodkov hitro spreobrnejo dogajanje na odru iz slabega v katastrofalno. Vse gre namreč narobe – igralci uporabijo napačne rekvizite, če pa že uporabijo prave, jim ti razpadejo, scenski elementi se nikakor ne obnašajo tako, kot bi se morali, še kulise pričnejo razpadati.

V dveh urah neprestanega smeha občinstvo spremlja zasedbo, ki trmasto poskuša, ne glede na vse težave, čimbolj točno in resno izpeljati predstavo. Kljub temu, da se jim onesvesti glavna igralka, da se nekam izgubi scenarij, da z zidu padejo vsi scenski elementi in da se igralci spotikajo ob vse in vsakogar (tudi lastno besedilo). Vse to dogajanje več kot upraviči sloves te trenutno najzabavnejše in najuspešnejše komedije na svetu. Gre za klasičen skrivnostni umor, ki ga je potrebno razrešiti… in skrivnost je, ali bodo igralci sploh uspeli pripeljati predstavo do konca.

Komedija zmešnjav ima za seboj že 5 let zmede na West Endu in 3 leta napak na Broadwayu, produkcijo pa so priredili tudi za odre številnih svetovnih prestolnic, kot so: Pariz, Rim, Budimpešta, Tokio in Istanbul.

☀ USTVARJALCI:
Avtorji: Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields (The Play That Goes Wrong)
Igrajo: Matej Zemljič, Sara Gorše, Mario Dragojević, Luka Cimprič, Oskar Kranjc, Klara Kastelec, Robert Korošec, Dominik Vodopivec, Eva Stražar, Vid Klemenc
Režija: Jure Ivanusic
Prevod: Jure Ivanušič, Gorazd Slak
Kostumografija: Vesna Mirtelj
Oblikovanje luči: David Andrej Francky, DAF lightning
Oblikovanje zvoka: Mark Slak

TMK d.o.o., v sodelovanju z Mischief Worldwide Ltd.

☀ MINORITI – ODER NOVE KBM
☀ VEČ: www.festival-lent.si

☀ VSTOPNICE: 20 €, za imetnike (Dnevne) Lente 12 €

Vstopnice na https://nd-mb.kupikarto.si/, www.eventim.si, v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in na festivalskih prizoriščih.

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

Podrobnosti

Datum:
23. junija, 2019
Čas:
22:00 - 23:30