Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

POTOPISNO PREDAVANJE: HAVAJI

28. februarja, 2019 19:00 - 21:00

Predavanje: HAVAJI,
Predava: UROŠ ŽAJDELA (Vivatreking),
Četrtek, 28. 2. 2019, ob 19:00, Vetrinjski dvor – večnamenska dvorana (Vetrinjska ulica 30, Maribor).
—————-
Treking po arhipelagu Havaji je nepozabna dogodivščina, ki preprosto očara. Vse te neizmerne vulkanske lepote, izjemno bogata vegetacija, rajske plaže in bombažno pacifiško morje, bogata zgodovina in trekingi, ki se jih ne da opisati z besedami! Havaje je preprosto potrebno doživeti, v svoji pristnosti, a hkrati neizprosni naravni surovosti.
Havaji – arhipelago sredi pacifiškega oceana, ki s svojo drugačnostjo že ob prvem odkrivanju vzbudi občutek pradavnine in le čakaš, kdaj se bo izza nekaj metrskih praprotov nasmejal mogočen dinozaver in pojedel pravkar občudovano papajo ali mango, ki se nagajivo skriva za krošnjo mogočnega fikusa. Spet naslednji dan nas navduši mogočna lunarna pokrajina z nepregledno paleto raznolikih barv in vulkanskih stožcev, ki nazorno kažejo na nastanek tega pacifiškega raja in upaš, da zazreš ameriško zastavico, ki naj bi jo Američani “zapičili” na Luni. In potem smo v velemestu, ki ponosno razkazuje svojo krvavo zgodovino in kljubuje vsemu, kar bi iznakazalo pristni havajski Etos. A vmes še vulkanske doline s potočki, slapovi in znamenita Plumeria!
———————
PRISPEVEK ZA DELOVANJE DRUŠTVA: za člane, študente in dijake od 1 €, za ostale od 2 €. Za študente in dijake s plačano članarino je vstop prost.

Podrobnosti

Datum:
28. februarja, 2019
Čas:
19:00 - 21:00