Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Poslikava krožnika, pladnja ali sklede

3. aprila 17:00 - 19:30

Na lončarski delavnici si bomo v prostoročni tehniki valjanih plošč najprej izdelali večji krožnik, pladenj ali skledo v poljubni obliki, nato pa bomo izdelek okrasili. Bodisi z risbo, bodisi z vzorci ali vrezovanjem/praskanjem. Tej tehniki se reče sgrafitto. Delavnica je primerna tako za začetnike, kot tudi tiste, ki ste se z glino že seznanili. Poudarek bo na okrasitvi, tako da bo do izraza prišla risarska oziroma slikarska žilica, ki se skriva v vsakem izmed nas.


Cena na osebo: 45,00 €. Vsi materiali so vključeni v ceno.

Prijave: Število mest je omejeno. S plačilom kotizacije, si zagotovite mesto na delavnici eva.prepeva@gmail.com.


O mentorici:

Pod imenom Eva Prepeva ustvarja diplomirana slikarka Eva Ketiš, zaljubljena v glino in ostale naravne materiale. Med študijem na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje se je leta 2015 odločila, da uresniči svojo dolgoletno željo in se začnem ukvarjat s keramiko.

Ta jo sicer spremlja že od majhnega, ko je opazovala svojega očeta pri vrtenju lončarskega vretena. Ob njegovih kipcih, vazah in loncih sta rasla tudi njeno navdušenje in ljubezen do gline, tega nadvse pomirjujočega naravnega materiala, ki ponuja neskončno ustvarjalnih možnosti.

Pri delu jo navdihujejo predvsem živali in narava. V želji, da bi bili čim bolj igrivi, enkratni in dodelani, so njeni keramični izdelki narejeni z veliko mero skrbnosti in ljubezni. Prav vsak od njih ima svojo zgodbo in karakter, ki ga raziskujem skozi (večinoma) prostoročne tehnike.

V njeni delavnici v Mariboru nastaja tako nakit, kot tudi ostali kosi uporabne ter dekorativne keramike.


Dogodek organizira Eva Prepeva v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.

Več: http://www.marsmaribor.org/

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
3. aprila
Čas:
17:00 - 19:30
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor

Organizator

Zavod MARS Maribor