Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

POROKA – OTVORITVENA PREDSTAVA 54. FBS

18. oktobra, 2019 20:00 - 21:30

Predstavo navdihuje zapletena človeška narava v disharmoničnem spopadu med ljubeznijo in jezo, ustvarjanjem in uničevanjem, skupnostjo in osamelostjo. V prepletu poročnih oprav in pogodbenih obveznosti prikaže distopični svet, v katerem smo vsi poročeni z družbenim sistemom. To je dogovorjeni zakon. Kakšni pa so osnovni pogoji? Ja mogoče razmišljati o razvezi?
Sporočilnost temelji na kulturni raznolikosti podob, ki jih definirata predvsem zvok in glasba – spretna sinteza znanih napevov in avtorskih skladb stalnega umetniškega sodelavca Davida Pricea, ki artikulira in čustveno nadgradi zgodbo ter jo zlepi v uprizoritveno celoto. Zvočno pokrajino sooblikujeta tudi ozaveščen dih in uporaba dvanajstih jezikov (baskovski, srbski, kantonski, norveški, angleški, francoski, španski, arabski, gruzijski, nemški, velški, ruski jezik in esperanto) – nikdar nihče v dvorani ne razume vsega izrečenega besedila.

*****
Sklop: spremljevalni program

Predstava bo v Veliki dvorani SNG Maribor traja 1 uro in 20 minut in nima odmora.
Predstava je v dvanajstih jezikih s povzetkom v slovenščini.

Produkcija: Gecko (GB)
Premiera: 2017

*****
Avtor in režiser Amit Lahav
Asistent režije Rich Rusk
Oblikovalec Rhys Jarman
Oblikovalec svetlobe Joe Hornsby
Oblikovalec zvoka Jonathan Everett
Skladatelj Dave Price
Kostumografka Gayle Playford

Zasedba
Lucia Chocarro, Chris Evans, Madeleine Fairminer, Vanessa Guevara Flores, Katie Lusby, Ryan Perkins-Gangnes, Uroš Petronijević, Dan Watson, Kenny Wing Tao Ho

Glasbeniki in pevci na posnetku
Tom Allan, Sam Burgess, Ben Hales, Frank Moon, Dave Shulman, Jon Thomas, Temesgen Zeleke

Izvršna producentka Rosalind Wynn
Vodja produkcije Sean Ford
Tehnična direktorica Alyssa Watts
Vodja luči Hector Murray
Vodja zvoka André Birck

*****
Gecko je mednarodno priznano fizično gledališče pod umetniškim vodstvom izraelskega performerja, koreografa, režiserja in profesorja Amita Lahava. Mednarodni umetniški ansambel ustvarja skozi eksperiment, sodelovanje in igro. Predstave so visceralne vizualne poslastice; preplet impresivne likovne podobe, presežnega fizičnega izraza v tesni povezavi z glasbo in zvokom, tudi z uporabo številnih jezikov, ustvarja prepoznaven “geckovski svet”. Uprizoritve primarno nagovarjajo na intimni čustveni ravni – svetloba in zvok vodita pozornost in narekujeta emocionalni narativ, s čimer individualizirata gledalčevo izkušnjo. GECKO podpirata: Arts Council England in Ipswich Borough Council.

Poroka je ustvarjena v koprodukciji z DanceEast, gledališčem New Wolsey Theatre Ipswich, Northern Stage, HOME Manchester in 707 N-Theatre Co. Ltd. Peking (Edinburgh Fringe Showcase na Kitajskem) v sodelovanju s centroma Lighthouse Poole in Warwick Arts Centre ter s podporo umetniškega središča The Point v Eastleighu.

Gostovanje na Festivalu Borštnikovo srečanje podpira British Council v Sloveniji.

*****
Pogovor z ustvarjalci predstave: 19. oktober / 10.00 / Medetaža SNG Maribor

Podrobnosti

Datum:
18. oktobra, 2019
Čas:
20:00 - 21:30