Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

POP-UPSTART: RELAXCREW SKATECO. IN EMBISI

20. junija, 2019 18:00 - 21. junija, 2019 18:00

Četrtek, 20. junij 2019 ob 18:00–22:00
Petek, 21. junij 2019 ob 10:00–18:00
Na zadnjem Pop-Upstartu pred poletnimi počitnicami vas vabimo v Projektno pisarno Centra za kreativnost v Mariboru, kjer tokrat prvič predstavljamo dve blagovni znamki iz urbane skejt kulture. Gostili bomo RelaxCrew Skateco., ki se že več let ukvarja s poslikavo in prodajo skejtbordov, in lokalno mariborsko znamko Embisi. Kolektiva tudi sicer uspešno sodelujeta, za tokratni dogodek pa bosta družno zavzela našo pisarno in jo za dva dni spremenila v skejt trgovino. Izdelke bo mogoče videti v živo in se tako še bolj navdušiti! Spet se nam obetajo posebne »pop-upstart« cene, zato ne zamudite zadnje predpoletne priložnosti za dober nakup.
V ciklu Pop-Upstart dogodkov vsak mesec gostimo slovenske oblikovalce z različnih področij kreativnega in kulturnega sektorja ter jim omogočamo, da svoje izdelke predstavijo novemu, širšemu občinstvu. Na ta način želimo spodbujati podjetništvo kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov, ki so že na trgu, ob tem pa spoznavamo tudi njihove pristope k ustvarjanju, prodaji in trženju ter načine spopadanja s težavami, ki pri tem nastajajo.

RelaxCrew Skateco. je mini podjetje iz Kisovca, ki se od leta 2012 ukvarja s prodajo skejtbordov. Ekipo sestavlja deset skejterjev z različnih koncev Slovenije, ki jih združujeta ljubezen do skejtbordinga in snemanja videov ter podjetniška žilica. Vse grafike naprintajo sami v studiu v Kisovcu, uporabljajo pa sitotisk in toplotno stiskalnico. Skozi leta je RelaxCrew zrastel v dodatno blagovno znamko z imenom »WePrintBoards«, saj so svoje storitve začeli ponujati tudi drugim znamkam.

EMBISI SKATEBOARDING je zgodba, ki temelji na več kot 25-letnem sožitju s skejt kulturo in se je leta 2013 nadgradila z ustanovitvijo lokalne skejt znamke Embisi. Ker so se prvi skejt triki ustanoviteljev Embisija zgodili v Mariboru, od tu izhaja tudi samo ime. Maribor je bil med subkulturami na ulici vedno znan kot »MBC« (Maribor City), zato je fonetična oblika »Embisi« pravzaprav del DNK-zapisa vseh mariborskih skejt generacij in zdaj tudi znamke, ki jim pripada. Embisi slovi po
edinstvenih serijah skejt desk in njihovih grafikah, ki so vsakič znova ustvarjene v sodelovanju
s top ilustratorji, oblikovalci, grafiterji in umetniki. Vsaka deska je primerna tako za na ulico kot za na steno, saj je čista ulična umetnost. Kot skejtanje samo. Wu-Tang is for the kids, Embisi is for
the streets!
Na predstavitvenem pogovoru s člani obeh kolektivov, ki bo v Projektni pisarni Centra za kreativnost potekal v četrtek, 20. junija 2019, z začetkom ob 18. uri, bomo spoznavali njihove ustvarjalne procese in podjetniške veščine, sledilo pa bo odprtje pop-up trgovine. Takrat bodo izdelki blagovnih znamk RelaxCrew Skateco. in Embisi vse do 22. ure na voljo po posebnih cenah, enako tudi v petek, 21. junija, od 10. do 18. ure. Vabljeni, da se nam pridružite na zadnjem Pop-Upstart dogodku pred poletjem!

Podrobnosti

Začetek:
20. junija, 2019 18:00
Konec:
21. junija, 2019 18:00