Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

POGOVORI SE Z MENOJ 2019

26. septembra, 2019 10:00 - 14:00

Češki pregovor, ki je eden od sloganov evropskega dneva jezikov pravi: „Z vsakim novim jezikom, ki ga govoriš, živiš novo življenje. Če govoriš samo en jezik, živiš samo enkrat.“
Pogovori se z menoj je akcija s katero želimo poudariti pomen učenja tujih jezikov, jezikovno različnost Evrope in učenje jezikov skozi vse življenje. Zgodnje učenje jezikov postavi temelje za poznejše učenje in vpliva na odnos do drugih jezikov in kultur.
V celotnem dogodku letos pričakujemo sodelovanje 220+ dijakov iz 6-ih srednjih šol in izvedbo v 3-ih krajih.
Evropska unija ne bi mogla delovati brez sporazumevanja, s pomočjo dijakov bomo zato osveščali občane in druge mimoidoče o pomembnosti znanja tujih jezikov in to na zelo preprost način – s pogovorom. Od tod ime našega dogodka »Pogovori se z menoj«. Dijaki bodo v svojih krajih med 10. in 14. uro na voljo mimoidočim, da se z njimi pogovorijo v tujem jeziku, ki ga bodo imeli označenega na prepoznavnih rumenih majicah. Dogodek tradicionalno izvede Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Podravje, ki je za idejo in izvedbo prejela nacionalno jezikovno priznanje (Jabolka kakovosti 2016).
Letos sodelujejo dijaki III. gimnazije Maribor, Šolskega centra Ptuj, Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor, Srednje trgovske šole Maribor, Gimnazije Ptuj in Srednje šole Slovenske Bistrice.
Začnemo okrog 10.00 ure in zaključujemo vse do 14.00 ure. Se vidimo na ulicah Maribora, Ptuja in Slovenske Bistrice…
Dogodek tradicionalno izvede Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Podravje, ki je za idejo in izvedbo prejela nacionalno jezikovno priznanje (Jabolka kakovosti 2016).

Podrobnosti

Datum:
26. septembra, 2019
Čas:
10:00 - 14:00

Prizorišče

Maribor