Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

PMM 25LET: BALANS, NINA BULATOVIX

17. junija, 2022 20:00

Letos praznujemo dvakrat, drugič z dvema post-punk bendoma, dvema izmed najvidnejših triov slovenskega podtalja na pisti v Pekarni v okiru celotedenskega dogajanja ob 28. obletnici KC Pekarna.

NINA BULATOVIX
Nekdaj hišna Nina Bulatovix, združena kot surov glasbeno-besedni upor proti nesposobnostim in samozadostnostim politike ter obče blaznosti. Glavna preokupacija še danes ostaja preizpraševanje pozicij in razmerij moči, bend se je iz Pekarne preselil na Metelkovo, glasbena zakladnica pa postaja vse večja. Grenkosladkost časa in prostora ujemajo v zapeljive melodije, spevna besedila in eklektičnost izraza. Glasba za ples v času neznosnosti.

BALANS
Bunkerpop balans z vsebino, tehničnostjo in zvočno-lirično estetiko gradi na širokem spektru naredi si sam glasbenih elementov iz zaklonišč ter se spretno poigrava z različnimi zvrstmi. Svoj simpatično muhast glasbeni izraz dopolnjujejo z iskrivim samozavedanjem o absurdnosti in močno vizualno estetiko. Ravnotežje so našli v minimalističnem art-punkovskem izrazu, ki mu lahko prisluhnemo na obsežni diskografiji in odrih po vsej Evropi.

Za vizualije bo poskrbel telemark.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
17. junija, 2022
Čas:
20:00
Kategoriji:
,