Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Pletena skulptura iz šibja z Aljo Krofl

13. aprila 10:00 - 13:00

Kaj lahko storimo za boljši danes in kako lahko poskrbimo za naše okolje? Kaj zapuščamo zanamcem? To so pomembna vprašanja, ki nas vodijo do skupnega sklepa. Ohranimo dobrine, ki nam jih ponuja narava, čiste!

Sobotna delavnica z Aljo Krofl nam bo ponudila vpogled v njen proces ustvarjanja. Izdelali si bomo manjše pletene krožnike in pri tem spoznali, kako je ustvarjanje z naravnimi materiali poseben in čudovit umetniški proces. Učenje se začne že z izbiro in nabiranje šibja, zato je pred začetkom dela pomembna priprava in ideja o končnem izdelku.

Alja pravi, da so jo izkušnje naučile, kako pomembno je prisluhniti šibam, jih z občutkom spremljati med celotnim procesom vpletanja v željeno obliko. Pri tem pa je pomembna družba in naše pozitivno vzdušje.

V sobotni delavnici si bomo izdelali manjši pleteni krožnik ali košarico. Najlepše je ustvarjanje v družbi, kjer si sodelujoči pripovedujemo zgodbe, izmenjujemo mnenja in znanja in morda celo  zapojemo kakšno pesem.


Zakaj se udeležiti delavnice?

  • Spoznajte tehnike pletenja in priprave vej
  • Izdelajte si unikatno košarico ali kronik
  • Odkrijte ustvarjalni potencial naravnih materialov
  • Družite se ob ustvarjanju, petju in pripovedovanju zgodb

Vabimo vas, da se v soboto, 13. 4. 2024 v prostorih Vetrinjskega dvora med 10.00 in 13.00 udeležite ustvarjalne delavnice pod mentorstvom akademske slikarke Alje Krofl, kjer bomo spletli unikaten krožnik ali manjšo košaro.

Delavnica je primerna za odrasle začetnike, število mest je omejeno! Na njej prejmete ves material in pripomočke, poskrbljeno pa bo tudi za dobro vzdušje in okrepčilo.

Intervju z Aljo si lahko preverite na: https://www.marsmaribor.org/2020/05/06/intervju-spoznajmo-aljo-krofl/

Sobotne delavnice za družine in druge zainteresirane pod skupnim imenom Sobota za družbo ponuja obiskovalcem tudi igralni kotiček, igre za najmlajše in ustvarjalne priložnosti za mlade in odrasle. Za dobro počutje bomo poskrbeli s čajem, kavo in kakšno kulinarično posebnostjo. Naj bo vzdušje ustvarjalno, domačno in polno navdiha. Dodatno ponudbo pijače lahko preverite tudi v Vetrinjc BarCoda, ki bo odprt v času MARSovih ustvarjalnih sobot.


Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite in sicer  s plačilom kotizacije do 10. 4. 2024. Klik za prijavo!

Cena: 10,00 € / posamična, 20€ / družinska (do 2 odrasla in 3 otroci). Materiali so vključeni.
Mesto si zagotovite s predhodnim nakupom vstopnice na spletni strani MARSa www.marsmaribor.org

Več: info@marsmaribor.org


O mentorici:

Alja Krofl je večna snovalka kreativnih zamisli, slikarka, scenografka, vsestranska umetnica. Leta 2011 končala študij slikarstva na ALUO v Ljubljani z diplomskim delom ‘Korenine in krila’, ki govori o sanjah, prednikih in mitologiji. Prav v takem duhu nastajajo slike, risbe in ostale umetniške intervencije. Ena takih ‘Pot prebujanja čutov’ je interaktivni poligon, kjer nas svet čutov spomni na pozabljeno. Sedmo leto že sodeluje z Zavodom MARS Maribor, kot mentorica pri kulturnih
programih, kot vodja scenografije in organizatorka festivalov (Art kamp, Vilinsko mesto). Svoje znanje in izkušnje predajam in sprejemam od otrok in mladih po srcu na ustvarjalnih delavnicah, na doživljajskem igrišču, na dvoriščih, v parkih, na vrtu, v gozdu, v naravi …

.


Dogodek organizira Zavod MARS Maribor z ustvarjalko Aljo Krofl.

Več: http://www.marsmaribor.org/


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
13. aprila
Čas:
10:00 - 13:00
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor

Organizator

Zavod MARS Maribor