Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

PLESNI PREPIH

10. decembra, 2019 10:00 - 12. decembra, 2019 12:00

Bostjan Lipovsek je eden najvidnejših slovenskih rogistov z izjemno glasbeno kariero ter hkrati odličen pedagog, ki neprenehoma snuje nove projekte za glasbeno izobraževanje mladih.

Tokrat nas bo v pihalno-trobilno-godalni navezi popeljal skozi različna glasbena obdobja in glasbene oblike, v katerih so se oblikovale tudi plesne forme. Te so včasih počasnejše in umirjene, spet drugič divje in karseda poskočne, seveda ob zvesti spremljavi inštrumentov, glasbil različnih zmogljivosti, zvokov in barvitosti. Če je melodija tista, ki nas ponese v občutja različnih čustvenih razpoloženj, pa je ritem tisti, ki nas spodbode, da kar ne moremo več sedeti pri miru in statično zavzemati mesta zdolgočasenega in uglajenega poslušalca.

Na Plesnem prepihu bodo plesne oblike predstavljene v različnih formacijah, od sola do seksteta, se pravi zasedbe od enega do šestih glasbenikov. Ob spremljavi godal bodo mladi spoznali glasbili, ki delujeta na pogon zraka: flavto in rog. Celotna zasedba pa bo zagodla pravi plesni prepih.

👧 2. koncert Mladinskega cikla 2019/2020

Izvajalci:
Bostjan Lipovsek, rog,
in glasbena druščina

👧 Več informacij: http://bit.ly/2zvhcWv

Podrobnosti

Začetek:
10. decembra, 2019 10:00
Konec:
12. decembra, 2019 12:00