Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Peach tea film club #8

13. junija 18:00

13. 6. 2024 ob 18.00, Pekarna Magdalenske mreže

Peach tea film club #8

V četrtek, 13. 6. 2024, te ob 18.00 vabimo v Pekarno Magdalenske mreže na zadnje srečanje filmskega kluba, ki ga gosti naša ESE prostovoljka Güneş. Pridruži se nam na živahni razpravi o filmu.

V filmskem klubu Peach tea želimo vzpostaviti prijetno vzdušje, ki bo spodbujalo plodne razprave in medsebojno deljenje izkušenj, ki presegajo vsakodnevno rutino doma, službe ali šole. Mladi odrasli se zavedajo, da je za to generacijo zelo pomembno imeti »tretji prostor« – varno in prijetno zatočišče za filmske navdušenke_ce, kjer lahko sodelujejo v pogovorih in v njih delijo različne poglede o filmu in razmisleke, ki se ob gledanju porodijo.

Pridi in deli svoja opažanja in mnenja, skupaj odkrivajmo nove razsežnosti v svetu filma. Ustvarimo skupnost, kjer ljubezen do filma spodbuja povezovanje in bogati naše kolektivne izkušnje. Srečevale_i se bomo vsakih 14 dni, filme za ogled in razpravo pa bomo določale_i skupaj.

ZADNJE srečanje bo posvečeno filmu “Mustang”

Pogovarjale_i se bomo o filmu “Mustang”, Deniza Gamze Ergüvena iz leta2015. Naša prostovoljka ESC in gostiteljica filmskega kluba Güneş je izbrala ta film, na podlagi odgovorov ankete, ki jo udeleženi izpolnijo na koncu srečanja.

„Mustang“ pripoveduje o življenju petih osirotelih sester v majhni turški vasi. Ko se igra, ki jo igrajo, nepričakovano v očeh okolice spremeni v škandal, se znajdejo v hišnem priporu. Situacija se zaostri do te mere, da se začnejo načrtovati celo dogovorjene poroke. Sestre pa ves čas iščejo nove načine, da bi premagale te pritiske in prišle na svobodo.

Projekt izvaja ESE prostovoljka in je financiran s strani Evropske komisije. Dogodek poteka v angleškem jeziku.

Odvija se v okviru 30. obletnice Kulturnega centra Pekarna, ki poteka med 10. in 16. junijem 2024. Celoten program najdeš na POVEZAVI.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
13. junija
Čas:
18:00
Kategorija: