Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Peach tea film club #7

30. maja 18:00

30. 5. 2024 ob 18.00, Pekarna Magdalenske mreže

Peach tea film club #7

V četrtek, 30. 5. 2024, te ob 18.00 vabimo v Pekarno Magdalenske mreže na sedmo srečanje filmskega kluba, ki ga gosti naša ESE prostovoljka Güneş. Pridruži se nam na živahni razpravi o filmu.

V filmskem klubu Peach tea želimo vzpostaviti prijetno vzdušje, ki bo spodbujalo plodne razprave in medsebojno deljenje izkušenj, ki presegajo vsakodnevno rutino doma, službe ali šole. Mladi odrasli se zavedajo, da je za to generacijo zelo pomembno imeti »tretji prostor« – varno in prijetno zatočišče za filmske navdušenke_ce, kjer lahko sodelujejo v pogovorih in v njih delijo različne poglede o filmu in razmisleke, ki se ob gledanju porodijo.

Pridi in deli svoja opažanja in mnenja, skupaj odkrivajmo nove razsežnosti v svetu filma. Ustvarimo skupnost, kjer ljubezen do filma spodbuja povezovanje in bogati naše kolektivne izkušnje. Srečevale_i se bomo vsakih 14 dni, filme za ogled in razpravo pa bomo določale_i skupaj.

Sedmo srečanje bo posvečeno filmu “Aftersun”

Pogovarjale_i se bomo o filmu “Aftersun”, Charlotte Wells iz leta 2022.
Naša prostovoljka ESC in gostiteljica filmskega kluba Güneş je izbrala ta film, na podlagi odgovorov ankete, ki jo udeleženi izpolnijo na koncu srečanja. Člani_ce kluba so na zadnjem srečanju izbrali film “Aftersun”, Charlotte Wells.

Film pripoveduje o enajstletni deklici Sophie, ki z očetom Calumom preživlja poletne počitnice v Turčiji. Kot odrasla se Sophie spominja teh počitnic in razmišlja o svojem odnosu z očetom. Pripoved se odvija skozi Calumove spomine na njegove notranje boje in Sophiejino razvijajoče se razumevanje njega. Sophie skozi proces gradi očeta na podlagi vtisov, ki jih je imela iz otroštva, skozi resnične in namišljene spomine nanj.

Projekt izvaja ESE prostovoljka in je financiran s strani Evropske komisije. Dogodek poteka v angleškem jeziku.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
30. maja
Čas:
18:00
Kategorija: