Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ožuljeni jezik z Nežko Struc

14. februarja, 2023 19:30 - 22:00

Ožuljeni jezik

Večer slamovske poezije z gostjo Nežko Struc

 »matere so podlegle avtoriteti

govorile so o emancipaciji

in nas za hrbti znancev skušale stlačiti v srečni normativ«

Nežka Struc

Prvi Ožuljeni jezik v letu 2023 bo v Vetrinjskem dvoru potekal na valentinovo, v torek, 14. februarja 2023, s pričetkom ob 19.30 uri. Prijave nastopajočih zbiramo na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverin. Dogodek bo moderirala Mojca Frim iz improligaške skupine Banda Ferdamana, z literarno gostjo Nežko Struc pa se bo pogovarjala Ajda Strajnar, glavna urednica revije Liter jezika.

LITERARNA GOSTJA NEŽKA STRUC

Nežka Struc (1987) je bila rojena v Mariboru, živi pa v Ljubljani. Je pesnica in antropologinja, kot producentka in književnica je samozaposlena v kulturi. Je avtorica pesniških zbirk Nihanja (Hiša poezije, 2017, zbirka Sončnica) in Do severnega sija (NUZ Ignor, 2021). Ukvarja se s vprašanji možnosti zvočne, vizualne in prostorske interpretacije poezije (razstava Prostor poezije: prostorska postavitev poezije; zasnova vokalne interpretacije Šalamunovega zvezka Vse kar sem objel je ušlo; interpretacija in prevod poezije Karmine Šilec, DERT, endemične pesmi; prostorska instalacija in vokalna kompozicija kot del performansa pre_več, avtorja Dejana Kobana). Leta 2017 je pri založbi Aristej soprevajala antropološko klasiko Bronisława Malinowskega Argonavti zahodnega Pacifika. Sodeluje pri Ignoru, platformi za literaturo, zvočenje, vizualne umetnosti in performans. Svoje prispevke objavlja v literarnih revijah (Poetikon, ludliteratura.si, Vrabec Anarhist). Je del ekip festivala Pranger in Pesniškega turnirja ter pisarne Ljubljane, Unescovega mesta literature.

slam večeri ožuljeni jezik

Že dobrih sedem let, od aprila 2016, Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju s pesniškim društvom Slam zverine, Narodnim domom Maribor in Bando ferdamano prireja redne pesniške slam večere, ki se odvijajio v Vetrinjskem dvoru pod imenom Ožuljeni jezik. Gre za moderirane pesniške dogodke tekmovalne narave, na katerih se prijavljeni tekmovalci in tekmovalke pomerijo v veščinah interpretiranja avtorske slamovske poezije, vsakokrat pa mlademu občinstvu predstavimo tudi izbranega literarnega gosta ali gostjo.


Dogodek organizirajo pesniško društvo Slam zverine in MKC Maribor MKC Črka, v sodelovanju z  Bando ferdamano, Narodnim domom in s finančno podporo Mestne občine Maribor ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Urada RS za mladino. Dogodek spada v sklop literarnih prireditev, ki jih sofinancira Javna agencija za knjigo.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
14. februarja, 2023
Čas:
19:30 - 22:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Vetrinjski dvor