Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ožuljeni jezik z Ajo Zamolo

14. marca, 2023 19:00 - 22:00

 

»… nič dokončnega ni v besedah

če ne postanejo prostor …«

»… so prostori

                   v katere se vedno znova vračamo

                   vsakič pustimo drugačen odtis

                   čeprav na istih mestih …«

»… potrebovali smo le

                                      neizmerno veliko časa

                                      odmerjenega za vse tisto

                                      česar ne naredimo

                                      izgovarjajoč se na čas

                                      izven prostora …«  

Aja Zamolo

Drugi letošnji literarni dogodek iz cikla Ožuljeni jezik, ki ga Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju s pesniškim društvom Slam zverine, Narodnim domom Maribor in Bando ferdamano izvaja že dobrih sedem let, bo potekal v Vetrinjskem dvoru, v torek, 14. marca 2023, s pričetkom ob 19.30 uri. Dogodek bo v duhu števila pi (π), kajti potekal bo prav na svetovni dan, namenjen tej konstanti, ki so jo v matematiki in fiziki uporabljali že stari Egipčani in Babilonci.

Prijave nastopajočih zbiramo na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverin. Dogodek bo moderirala Mojca Frim iz improligaške skupine Banda Ferdamana, z literarno gostjo Ajo Zamolo pa se bo pogovarjala Ajda Strajnar, glavna urednica revije Liter jezika.

Literarna gostja Aja Zamolo

Literarna gostja marčevskega Ožuljenega jezika, Aja Zamolo (1991) je magistra ekologije in biodiverzitete, ki piše poezijo.

Prvenko Nenaključno je izdala lansko leto pri založbi Črna skrinjica. Na začetku svoje literarne poti je sodelovala na Festivalu mlade literature Urška, preizkusila se je v združevanju poezije in gledališke umetnosti v projektu Nemo mesto režiserja Jaše Kocelija, udeleževala pa se je tudi delavnic poezije pod vodstvom Petra Semoliča in Anje Zag Golob.

Poezija ji je najljubša v prostoru, na literarnih večerih, še najraje v avtonomnih prostorih. Nedavno je Liza Linde izbor njenih pesmi prevedla v nemščino, izšle so v reviji manuskripte.

 Vabljene in vabljeni na marčevski Ožuljeni jezik!


Dogodek organizirajo pesniško društvo Slam zverine in MKC Maribor MKC Črka, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom in s finančno podporo Mestne občine Maribor ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Urada RS za mladino. Dogodek spada v sklop literarnih prireditev, ki jih sofinancira Javna agencija za knjigo.

 

Dodatne informacije: petra.kolmancic@mkc.si; matic.acko@gmail.com


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
14. marca, 2023
Čas:
19:00 - 22:00
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor