Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ožuljeni jezik: Besedozvezdja

15. novembra, 2022 19:30 - 22:00

Kaj je zapisano ali odslamano v zvedah? Kakšne verze pišejo astrološka znamenja? In ali lahko rečemo, da so poezije v resnici… besedozvezdja? Odgovore bomo iskali na dogodku serije Ožuljeni jezik, ki bo 15. novembra ob 19:30 v Vetrinjskem dvoru.

Na torkov jesenski večer, ko je Luna v levu, bodo astrologi znali povedati, da je dober dan za prireditve – torej odličen dan za slam! Zato vas zverine vabimo na drugi Ožuljeni jezik te sezone, kjer bomo skupaj ugotovili, kdo zna zares slamat iz zvezd in kako se je vanje zapisala “zloglasna” pesniška zbirka.

LITERARNI GOSTJE

Tokrat bomo gostili več mladih avtoric_jev, ki bodo skupaj z urednikom Dejanom Kobanom predstavili novo zbirko založbe Črna skrinjica “Bog si ga d*** na nas”, ki je v medijih in slovenski javnosti dvignila precej prahu. Tako bomo na lastna ušesa in očesa slišali videli, ali je ta zbirka res tako kontroverzna in kaj nam pravzaprav predstavlja ter sporoča. Več informacij o zbirki in pesnikih_cah, ki jo bodo na našem dogodku predstavili, poste izvedeli tudi iz naših objav v dogodku.


KAJ JE OŽULJENI JEZIK?

Dogodek je tekmovalnega značaja, povezuje pa ga improligašica Mojca Frim iz skupine Banda Ferdamana. Ožuljeni jezik vsebuje nastope tekmovalcev in tekmovalk, ki se drug za drugim predstavijo z avtorsko poezijo. Zmaga tisti/-a, ki mu/ji gledalci/-ke in poskušalci/-ke tekom večera namenijo največ glasov.

OŽULJENA PRAVILA

  • Na odru predstavimo dve do tri svoje pesmi,
  • posamezna pesem je dolga največ tri minute,
  • nastopamo brez rekvizitov, kostumov in glasbil,
  • pesem se poskusimo naučiti na pamet, sicer si med nastopom na glavo poveznemo pokrivalo.

PRIJAVE

Prijave za nastop zbiramo na ozuljenijezik@gmail.com, preko zasebnega sporočila na Facebook strani Slam zverine ali na kraju dogodka, malo pred pričetkom.

Vstopnine ni, so pa zaželene donacije v podporo delovanja društva Slam zverin.

Obišči tudi:
http://mkc.si/slam-poezija
FB: Slam zverine, MKC Črka, SiSlam

Dogodek organiziramo MKC Maribor – MKC Črka in Pesniško društvo Slam zverine, v sodelovanju z Bando ferdamano, Vetrinjskim dvorom, s finančno podporo Mestne občine Maribor, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino in Javne agencije RS za knjigo


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
15. novembra, 2022
Čas:
19:30 - 22:00
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor