Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

OŽIVLJANJE PRAZNIH PROSTOROV Z USTVARJALNIMI DEJAVNOSTMI

4. junija, 2019 09:30 - 14:00

Pridružite se nam na dogodku Spoznaj mojo dobro prakso: oživljanje praznih prostorov z ustvarjalnimi dejavnostmi!

V torek, 4. junija 2019 vas vabimo na študijski obisk v Maribor, kjer se bomo spoznali z dobrimi praksami na področju oživljanja praznih prostorov z ustvarjalnimi dejavnostmi.

Študijski obisk bo delno potekal kot sprehod pod vodstvom društva Hiša!, kjer bomo od blizu spoznali njihove dobre prakse, kot tudi druge dobre prakse v Mestni občini Maribor. Na dogodku bomo izvedeli, kaj je pripeljalo do današnjega živahnega dogajanja v Vetrinjskem dvoru, kako se je Pavlina Japelj skupaj z javnim podjetjem Snaga lotila oživljanja Male tržnice, zakaj so se v Mestni občini Celje odločili ponuditi prazne prostore umetnikom in kako so se upravljanja mestnega središča lotili v Mestni občini Slovenj Gradec. Ob tem bomo spoznali tudi partnerstvo Urbane agende EU za kulturo in kulturno dediščino in njihovo delo.

Študijski obisk je dobra priložnost, da spoznate možnosti za oživljanje praznih prostorov iz prve roke, poglede različnih ključnih akterjev, in izmenjate izkušnje, ki jih imate z uvajanjem in izvajanjem podobnih rešitev v svoji občini. Razpravo ob koncu dogodka bomo namenili pogovoru o možnostih za prenos predstavljenih dobrih praks v druga okolja.

Vabljeni predstavniki občin, nevladnih organizacij, lokalnih pobud in drugih akterjev, ki se zavzemate za oživitev mestnega prostora in bi želeli spoznati slovenske primere dobrih praks ter izmenjati izkušnje o podobnih pristopih.

PROGRAM
https://ipop.si/wp/wp-content/uploads/2019/05/Spoznaj-mojo-dobro-prakso_program_NP.pdf

PRIJAVA
https://forms.gle/d5Aer4bcYfGbgE2A6
ali
nina.plevnik@ipop.si

Dogodek poteka v okviru projekta Podpora izvajanju urbane politike in programa URBACT, ki ga po naročilu Ministrstva za okolje in prostor izvajata IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Podrobnosti

Datum:
4. junija, 2019
Čas:
09:30 - 14:00