Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

OTVORITEV 9. MFF STOPTRIK

3. oktobra, 2019 20:00 - 23:00

3. oktobra ob 20. uri v dvorani Vetrinjskega dvora odpiramo 9. mednarodni filmski festival stop animacije StopTrik!

Letošnja edicija naslavlja tematike povezane s filmskimi ustvarjalkami in s pravicami žensk v kontekstu novih kulturnih, družbenih in političnih okoliščin. Osnovni programski izhodišči gradita na geslih “Feminizem je futurizem” in “Kontekst je pomemben”. Prvo razkriva večplastne vidike ženskega ustvarjanja animiranih filmov, raziskuje težnje ženskega filmskega ustvarjanja in poudarja ženske umetnice, pomembne tako v zgodovini kot sodobnosti animiranega filma. Drugo se navezuje na geografsko raznolikost in raznorodnost trendov in stilistik, ki so se razvile v Srednji in Vzhodni Evropi ter Latinski Ameriki.
[Več o programskih izhodiščih: https://tinyurl.com/y5jqxxqp]

Direktorica festivala, Olga Bobrowska, bo v uvodnem nagovoru podrobneje predstavila osrednjo rdečo nit festivala in na kratko orisala letošnji program. Sledijo tri tematske projekcije: Pripoved o popku, Mačka je vedno ženska in Plemeniti žrebec.
[Več o projekcijah: https://tinyurl.com/y3v2sq29]

Po uradni otvoritvi bo v predprostoru dvorane na ogled razstava Bodečih než, ki jih za najbolj seksistično izjavo vsako leto podeljuje kolektiv Rdeče zore / Red Dawns.
[Več o Bodeči neži: https://bodeca-neza.spol.si/]

Sledi prijateljska pogostitev, ki jo pripravljamo v sodelovanju s Kooperativa Dame, mariborskim Maister Ginom in Turistična & ekološka kmetija Pri Baronu.

Za sproščen konec otvoritve bomo lovili ravnotežje v ritmih glasbe slovenskega dvojca balans.
[https://balans.bandcamp.com/]

Vabljene in vabljeni!

Podrobnosti

Datum:
3. oktobra, 2019
Čas:
20:00 - 23:00