Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ODPRT RAZPIS I-PORTUNUS ZA PODROČJE GLASBE, LITERARNEGA PREVAJANJA IN ARHITEKTURE

8. januarja, 2021 09:00 - 28. februarja, 2021 10:00

Evropska komisija je iz programa Ustvarjalna Evropa namenila 1,5 milijona EUR za podporo mednarodni mobilnosti. Novi razpisi i-Portunus za umetnike in kulturne delavce bodo objavljeni decembra 2020 in v začetku leta 2021. Mednarodna mobilnost bo tudi sestavni del novega programa Ustvarjalna Evropa.
Evropska komisija je podprla dva projekta za podporo mobilnosti v skupni višini 1,5 milijona EUR in s ciljem preučiti in analizirati pogoje za vzpostavitev uspešne in trajnostne sheme, ki bo posameznikom omogočala čezmejno mobilnost. Slednje zaradi pandemije covid-19 predstavlja še večji izziv in hkrati nujen za ponovno oživitev kulturnega sektorja v Evropi. Novi projekt i-Portunus za spodbujanje mobilnosti v kulturi v obdobju 2020/2021 bo izvajal Goethe institut v Bruslju skupaj s partnerji Institut français v Parizu in Izolyatsia (UA).
Prvi razpisi i-Portunus si bili objavljeni decembra 2020, namenjeni pa so individualni mobilnosti na področjih knjige, arhitekture, kulturne dediščine in glasbe ter strokovnjakom iz drugih področij kulture, razen avdiovizualnega področja.
Drugi sklop razpisov bo objavljen v začetku leta 2021, namenjen pa bo podpori organizacij, ki izvajajo sheme mobilnosti za umetnike in kulturne delavce.
Ob prijavi za zaprošeno mobilnost bo treba navesti specifičen in natančno opredeljen cilj, kot je npr. vzpostavitev mednarodnega sodelovanja, ustvarjanja in/ali sodelovanja v strokovnem usposabljanju, ter navesti točno določeno gostiteljsko institucijo v drugi državi, pri kateri se bo izvajala mobilnost.
Za več informacij spremljajte spletno mesto i-Portunus.

Podrobnosti

Začetek:
8. januarja, 2021 09:00
Konec:
28. februarja, 2021 10:00