Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

NIMETU; THE FLOW – AMBIENTALNI SURROUND KONCERT

23. februarja, 2019 19:00 - 20:30

Nimetu: The Flow – participatorni ambientalni koncert v temi

Andrej Hrvatin – Nimetu: snemanje zvoka v naravi, elektronska montaža, tolkala, NAF piščali, kaval, nay, ropotulje, Tibetanske posode, itd.

Več o avtorju: www.nimetu.org

Kje: Vetrinjski dvor, Maribor – večnamenska dvorana

Kdaj: v soboto 23.02. , od 19:00 do 20:30

Prispevek: 15 EUR

Prijave na email:

info@satoration.org , zaradi omejenega števila obiskovalcev!

The Flow je novo “potovanje” z zvokom, zasnovano okoli hipnotičnega zvoka deroče vode – konkretno, magičnega gorskega potoka Lobnice – katerega prepletajoči se vzorci in nianse belega šuma, sprožajo podobne psiho-akustične učinke, kot “binaural beats” ali “Hemi-sync” tehnologija. Tovrstni učinki bodo še ojačani s premišljeno montažo in postavitvijo v prostor preko štirih zvočnikov, skozi katere se bo “pretakala” Lobnica.

Akustični, v živo izvajani del bo temeljil predvsem na tolkalih – obročnih bobnih, tombaku, ropotuljah, “šamanskemu” bobnu ter na piščalih. Glasbena struktura bo tkala raznolike vzorce, kot “kontrapunkt” kompleksnim vodnim “linijam”.

Do sedaj sem izvedel več kot 200 podobnih individualnih in skupinskih zvočnih performansev, ki lahko sprožajo poleg običajnih zvočno-estetskih in sprostitvenih učinkov, tudi različne razširjene zaznave ter v najboljšem primeru zelo konkretna spremenjena stanja zavesti, o čemer je poročalo veliko udeležencev.

Koncert boste doživeli v ležečem položaju, s surround sistemom zvočnikov v posebni postavitvi ter akustičnim izvajanjem v živo!

S seboj je priporočljivo prinesti podlogo za ležanje (“joga mat”)!

Uvodoma boste spoznali tudi Nimetu dihalno sekvenco na osnovi Pranayame in Wim Hof metode!

Dihalne vaje lahko po želji “participatorno” izvajate skozi ves koncert… kakor vas vodi zvočna izkušnja in odziv telesa.

Koncert se odvija v (pol) temi in se prične točno, zato je priporočljivo priti nekaj minut prej. Po pričetku ne spuščamo več notri – izvedba je ritualne, “potopitvene” sorte.

Izvedba koncerta je bila omogočena v sodelovanju z Vetrinjskim dvorom – Narodnim Domom, Maribor.

Vabljeni!

Podrobnosti

Datum:
23. februarja, 2019
Čas:
19:00 - 20:30