Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

NEMOGOČE JE SAMO BESEDA

30. maja, 2019 20:00 - 1. junija, 2019 13:00

Pokrovitelj projekta je župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič. Delež izkupička prodanih vstopnic pri vseh prireditvah bo namenjen programom in delovanju Slovenskega društva hospic, območnega odbora Maribor, ter za skupen dolgoročni projekt Maribor sočutno mesto.
30. MAJ
20.00 Humanitarni Soroptimist klub Maribor: Uroš Perić & kvartet- Dobrodelni koncert v avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor. Vstopnice po 10 eur si lahko zagotovite v predprodaji na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor v času uradnih ur, ali s spletnim nakupom na njihovi domači strani. Število vstopnic je omejeno.
31. MAJ
18.00 Kulturno umetniško društvo Zgodba o klopeh in ljudeh: postavitev »hospic klopce” – Trenutek, kiparke Vlaste Čobal Sedmak, pod Ruško cesto na nabrežju Drave, s kratkim kulturnim programom dijakov III. gimnazije Maribor. V programu Maribor sočutno mesto, ki ga načrtujemo s Slovenskim društvom hospic, območno enoto Maribor, bomo v prihodnje organizirali različne akcije in prireditve, namenjene ozaveščanju javnosti in detabuizaciji. Postavitev klopce Trenutek je eden izmed prvih tovrstnih korakov.
20.00 TERRAFOLK VIOLIN DUO – Bojan Cvetrežnik & Barja Drnovšek– Dobrodelni koncert v Minoritski cerkvi Maribor. Karte za 10 eur lahko kupite v predprodaji na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor v času uradnih ur, ali s spletnim nakupom na njihovi domači strani. Število vstopnic je omejeno.
1. JUNIJ
ŠPORTNO DRUŽENJE V MESTNEM PARKU
od 08.00 do 9.00 Paviljon mestnega parka: zbiranje prijav, podpisovanje izjav, prevzem štartnih številk, priprave na tek, ogrevanje…
od 8.30 do 11.00 glasbene vibracije s Kreativnim inštitutom Maribor
Za glasbo bo skrbel eden od mentorjev DJ šole Kreativnega inštituta Maribor Damjan Drobir, ki nas bo razvajal z nežnimi ritmi Liquid Drum’n’bass-a.
od 09.00 do 12.30 Športni poligon za otroke v organizaciji Svizec sport d.o.o. Svižčevi animatorji bodo z zabavnimi igrami razgibali tudi najmlajše.
od 09.00 do 10.00 Telovadba za seniorje z Liljano. Fizioterapevtka Liljana Jarh bo v dveh 30 minutnih sklopih pokazala vaje za ohranjanje zdrave hrbtenice in prožnost sklepov. Pridružili se ji bodo člani skupine Šola zdravja Maribor in okolica.
09.00 Start dobrodelnega Trail teka na Piramido Nemogoče je samo beseda RDEČA pot (16 km)
09.30 Start dobrodelnega Trail teka na Piramido Nemogoče je samo beseda ZELENA pot (7 km)
10.00 Start dobrodelnega pohoda na Piramido Nemogoče je samo beseda MODRA pot (3 km). Zbirna točka za pohodnike bo pod Piramido – pri zaključku asfaltirane poti. Arheološko najdišče si boste, pod strokovnim vodstvom priznane arheologinje Mire Strmčnik Gulič, lahko ogledali tudi od blizu.
Prijave za pohod in tek zbiramo na tej POVEZAVI
od 11.00 do 13.00 Zbiranje prostovoljnih prispevkov in družabni zaključek tekov ter pohoda z obiskom vinske kraljice Ane Protner, koncertom, masažo, sprehajanjem invalidov in starostnikov, pokušnjo različnih kav, vadbo za starejše, otroškim športnim poligonom, medgeneracijskom druženjem…
Druženje z Boštjanom Nipičem – Nipkejem in gosti Rokgre &Taja in Marko Grobler.

Humanitarnost gre skozi želodec
Prijavljeni tekači in pohodniki se boste s priloženim kuponom v štartnem paketu pri Danilu Ivanuši – Knedlu okrepčali s tortiljo. Ostali obiskovalci pa boste lakoto lahko (po)tešili ob Piramida piskru, ki ga bo pripravil dobitnik “zlate kuhle” 2018 Danilo Lešnik in tudi tako podprli programe ter delovanje Slovenskega društva hospic.
Maribor sočutno mesto – (Za)pelji me
Prostovoljci bodo invalide, starostnike ter nepokretne obiskovalce z vozički zapeljali na sprehod po Mestnem parku in vabijo, da se jim v čim večjem številu pridružite.
1. JUNIJ
RAZBIJ(A)MO MITE O SMRTI
17.00 Lutkovna predstava Sanje o zvezdi v Lutkovnem gledališču Maribor.
Enotno vstopnico za lutkovno predstavo in Hospickafe (število kart je omejeno) si lahko za samo 1 eur zagotovite z obiskom stojnice Lutkovnega gledališča Maribor v ciljnem prostoru, pri Paviljonu v Mestnem parku, v soboto, 1. junija med 9:00 in 12:00 uro, ali s spletnim nakupom na domači strani Lutkovnega gledališča Maribor.
18.00 Okrogla miza Hospickafe v organizacija Slovenskega društva hospic.
Pogovor bo usmerjala in vodila dolgoletna prostovoljka ter ambasadorka hospica Manca Košir z gosti: Renato J. Roban, predsednico Slovenskega društva hospic, patrom Karlom Gržanom, magistrom teologije in doktorjem literarnih ved, ter Zoro A. Jurič, upokojeno profesorico slovenskega jezika, aktivno kulturnico in ambasadorko Mariborske knjižnice. Dogodek, namenjen detabuizaciji smrti v naši družbi in predstavitvi dolgoročnega projekta Maribor sočutno mesto, se bo odvijal v dvorani Lutkovnega gledališča Maribor.
20.00 Slavnostni zaključek projekta v preddverju Lutkovnega gledališča Maribor in razglasitev končnega zneska zbranih sredstev s prireditvijo Nemogoče je samo beseda.
Oba sobotna dogodka (dopoldanski in popoldanski del) bo moderiral nekdanji televizijski in radijski voditelj Boštjan Klun.
ORGANIZATOR:
Športno društvo Non plus ultra
SOORGANIZATORJI:
Lutkovno gledališče Maribor
Humanitarni Soroptimist klub Maribor
Kulturno umetniško društvo Zgodba o klopeh in ljudeh
Slovensko društvo hospic
Mestna občina Maribor

Podrobnosti

Začetek:
30. maja, 2019 20:00
Konec:
1. junija, 2019 13:00