Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

NATRILETNO KOLOBARJENJE S PRAHO

19. oktobra, 2018 22:00 - 23:55

Koncert ob izdaji nove plošče kant-punk dvojca Natriletno kolobarjenje s praho! Na koncertu bodo poleg Novaka in Buha nastopili še Polona Janežič (Katalena), Marko Širec (Nina Bulatovix, Coma Stereo), Marek Fakuč in dodatni gosti presenečenja.

Natriletno kolobarjenje s praho je projekt avtorja besedil in interpreta, sicer gledališčnika Jureta Novaka ter vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (BUH, Same babe, Josip Brass, Zaklonišče prepeva, …), ki v N3L poleg vokala prispeva še bobne in kitare. Je spoj kompleksnih, pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi, ki črpajo iz pankersko grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev.

Po uspešnem prvencu, izdanem leta 2015, je dvojec na permanentni, a sporadični turneji, kjer se bodo predstavili tudi v Mariboru, v MC Pekarna.

Album je bil posnet februarja letos v Zagrebškem Kramasoniku pod taktirko producenta Jureta Vlahoviča, pod master pa je podpisan Gregor Zemljič. Na albumu je deset novih skladb, znova pa so vsebinsko in žanrsko raznolike.

Recenzije:

»Kot, da bi Srečko Kosovel imel punk bend!«
Primorske Novice

»Domači album leta? Čisto možno. Že januarja. Ja.«
Večer

»Kompleksnost vsebine, ki jo definirajo nenadna nihanja med petjem, imitacijo šumov, agresivnim kričanjem in teatralnim pripovedovanjem.«
Radio Študent

»Ena najbolj presenetljivih plošč slovenske glasbe zadnjih let. V teh ziheraških časih pogumna glasba.«
Vikend magazin

»Manifest generacije, ki ji je skoraj uspelo … dobiti službo, narediti kariero, imeti stanovanje ter družino.«
Delo

Vstopnina:
– 6 EUR v predprodaji (MC Pekarna)
– 7 EUR na dan koncerta z rezervacijo na www.pekarna.net
– 8 EUR na dan koncerta brez rezervacije

Koncert poteka v sklopu cikla “Besede v notah”. Delovanje Društva IndiJanez podpirajo Mestna občina Maribor, Ministrstvo za kulturo, Urad RS za mladino, Zavod za zaposlovanje, ŠOUM, Evropski socialni sklad, Ministrstvo za izobraževanje.

Podrobnosti

Datum:
19. oktobra, 2018
Čas:
22:00 - 23:55

Spoj kompleksnih pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi črpa iz pankersko-grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev. Natriletno kolobarjenje s praho je projekt avtorja besedil in interpreta, sicer gledališčnika Jureta Novaka ter vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (BUH, Same babe, Josip Brass, Zaklonišče prepeva idr.), ki v N3L poleg vokala prispeva še bobne in kitare.

Od uspešne izdaje druge plošče Iz kontekstaje dvojec na permanentni, a sporadični turneji ob podpori odlične zasedbe: poleg Novaka in Buha nastopajo še Polona Janežič (Katalena), Marko Širec (Nina Bulatovix, Coma Stereo) in Marek Fakuč.

*****
Dodatni program 54. Festivala Borštnikovo srečanje

Podrobnosti

Datum:
17. oktobra, 2019
Čas:
20:30 - 22:00