Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Nastop Crystal Queer Choir

21. junija 17:00 - 18:00

Če drži vsem znani rek, da kdor poje, zlo ne misli, je kristalno jasno, da je najboljša družba ravno tista, ki poje. V petek, 21. 6., vas tako vabimo v družbo Crystal Queer Choir!

Crystal Queer je zbor, ki se posveča kvirovskemu ustvarjanju, sestavljajo pa ga posameznice_ki iz različnih vetrov in barv mavrice – vse pa združuje ljubezen do večglasnega petja. Ustvarjajo pod taktirko zborovodkinje Anje Hrastovšek, zbor pa je nastal po ideji prijateljev_ic, ki so se spoznali_e z udejstvovanjem v različnih zborih.

Kot povedo, ni raznoliko le njihovo ustvarjanje, ampak tudi njihove glasbene izkušnje: medtem ko imajo nekatere_i za seboj že leta in leta petja v različnih zborih, se njihovim vrstam pridruži tudi veliko takšnih, ki dobijo v roke note in se sprašujejo, kaj pomenijo te male črne mravljice, ki skačejo po listu.

Ljubiteljska kultura v Sloveniji je izjemno bogata, sploh ko govorimo o vokalnih skupinah in zborih, saj jih najdemo praktično v vsaki vasi. Tako se je začela tudi njihova zgodba: prijatelji_ce z zborovske scene so staknili_e glave, beseda je dala besedo in kaj kmalu so ugotovili_e, da si želijo zbora, ki bi se posvečal kvirovskemu ustvarjanju. Tako je nastal zbor z imenom Crystal Queer.

V svoje vrste še vedno sprejemajo tudi nove člane iz vseh spektrov mavrice. V kolikor vas petje veseli ali če vas bo navdihnil njihov sjajni nastop, jih lahko kontaktirate preko Facebooka ali Instagrama ali jim pišete na naslov queer.zbor@gmail.com.

Nastop Crystal Queer Choir bo na sporedu v petek, 21. junija, v Kulturnem inkubatorju s pričetkom ob 17. uri.

Vabljene_i!


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
21. junija
Čas:
17:00 - 18:00
Kategoriji:
,

Prizorišče

Kulturni inkubator