Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

MUYTE MAKER

17. oktobra, 2019 20:00 - 21:30

Predstava Muyte Maker slavi neposlušnost in raziskuje radost. Slednja je postavljena kot eksistencialni in fizični postulat, kot poželenje in ustvarjalni potencial. Štiri ženske figure so videti kot mitološka bitja, ki skušajo zajeti vso komplekstnost svoje telesnosti, in skozi raziskovanje srednjeveških podob, trivialnih napevov in grotesknih slik pred očmi publike ustvarjajo nenavaden multisenzorični balet: slepo plešejo, na vso moč pojejo, se polifonično smejejo in kakofonično klepetajo.

Predstavi sledi pogovor z ustvarjalkami.

Predstava je del sezone 2019/20 MAMO abonmaja.
[več: http://mamoabonma.si]

Koncept: Flora Détraz – PLI
Skupaj s performerkami: Mathilde Bonicel, Inês Campos, Flora Détraz and Agnès Potié
Scenografija in kostumografija: Camille Lacroix
Oblikovanje luči: Arthur Gueydan
Oblikovanje zvoka: Guillaume Vesin (kasneje Manuel Pinheiro)
Umetniško sodelovanje: Anaïs Dumaine
Fotografija: Bruno Simao
Produkcija: PLI
Koprodukcija: CCN de Caen en Normandie, Ramdam-un centre d’art (Fr), Relais culturel des Pays de Falaise (Fr), Pact-Zollverein (De), La place de la danse CDCN (Fr), Le réseau des Petites Scènes Ouvertes (Fr), Alkantara (Pt), in the frame of DNA-departures and arrivals european network. Projekt je nastal s finančno podporo Région Normandie in DRAC Normandie.

Produkcija gostovanja : Moment Maribor
S podporo : Teatroskop (Ministrstvo za kulturo v Franciji in Ministrstvo za Evropo in zunanje zadeve v Franciji), Francoski Inštitut v Sloveniji, Aerowaves, program Ustvarjalna Evropa

Podrobnosti

Datum:
17. oktobra, 2019
Čas:
20:00 - 21:30