Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

modul ≡ Fon:Drašler:Kobal

10. junija, 2022 21:00

Edinstven improvizacijski koncert mojstrov eksperimentalnih elektronskih zvokov.

Prvi teden Festivala delavnic bomo zaključili z edinstvenim improvizacijski koncertom mojstrov eksperimentalnih elektronskih zvokov. Andrej Fon, Vid Drašler in Andrej Kobal bodo postregli z nepredvidljivim potovanjem po zvočnih pokrajinah z najraznolikejšimi elektronskimi inštrumenti in bobni.

Andrej Fon

je slovenski multiinštrumentalist, ki suvereno prime za klarinet, saksofon, gajda, brenkala, tolkala, doma narejena glasbila in mikrofon! Ukvarja se z glasbo različnih žanrov, kot je rok v opoziciji, no wave, ljudska, glasba, free jazz, svobodna improvizacija in celo kantavtorstvo.
Igra, ali je igral v skupinah, kot so Strahuljarji, Kraški Solisti, Horda grdih, Žoambo žoet workestrao, Barka tone in bele plombe, Buče 4, Samo gromofon, Tropičja, Olfamož, Oholo!, Svojat, tuji pa mu niso ad hoc glasbeni projekti s slovenskimi in tujimi glasbeniki – sodeloval je recimo z imeni kot so Irena Tomažin, Marko Karlovčec, Seijiro Murayama, Haradhan das Baul, Salamandra salamandra…
Ukvarja se tudi s pesništvom, gledališčem, izdelovanjem glasbil in izvajanjem glasbenih delavnic, komponiranjem glasbe za animacije in predstave…

Vid Drašler

je izvrsten bobnar, ki je deloval v jazz-rockovskem Zmajevem repu in zasedbi Malik, presežke pa je ustvarjal tudi v okviru zasedbe Balžalorsky – Drašler. Prav tako dobro se znajde tudi v šansonsko obarvani Orkestradi, vrhunce pa je dosegal tudi s triom Drašler – Karlovčec – Drašler, v katerem so se osredotočali na hrupnejše improvizacijske godbe, ki pa nikakor ni manjšala jasnosti izraza.
Sodeloval je tudi v nekaj gledaliških projektih, med drugim tudi s Kombom Zlatka Kaučiča, pri katerem je štiri leta tudi študiral. Aktiven je tudi kot glasbeni pedagog in sooblikovalec glasbenih prireditev na Vrhniki ter motor improvizatorske delavnice.
Sodeloval je z glasbeniki, kot so: Zlatko Kaučič, Vitja Balžalorsky, Jošt Drašler, Marko Karlovčec, Andrej Boštjančič, Andrej Fon, Tomaž Grom, Cene Resnik, Kaja Draksler, Mario Rechtern, Linda Sharrock, Petr Zelenka, Samo Kutin, Tao G. Vrhovec Sambolec …

Andrej Kobal

je slovenski skladatelj in oblikovalec zvoka, ki na področju glasbenega ustvarjanja deluje že več kot sedemnajst let. Deluje na številnih področjih glasbenega ustvarjanja med njimi so avtorske kompozicije, oblikovanje zvoka in kompozicije za filmsko glasbo ter gledališče, oblikovanje zvočnih inštalacij ter oblikovanje po meri narejenih elektronskih virtualnih inštrumentov. Za zvočno oblikovanje uporablja glasbeno programsko okolje Max MSP s katerim izdeluje lastne virtualne inštrumente ter tako oblikuje unikatne zvočne stvaritve. V programskem okolju Max MSP je ustvaril tudi virtualni inštrument za granularno sintezo zvoka GranuRise, ki je dobil velik mednarodni odziv. V svojih nastopih ne uporablja vnaprej pripravljenih struktur ali vzorcev, temveč mase zvokov, ki mu dopuščajo nepredvidljivo interakcijo, ter raziskovanje znotraj njih.

Vstop prost.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
10. junija, 2022
Čas:
21:00
Kategoriji:
,

Organizator

kons