Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

MLADININ ODER: THEEJAY • SPENCAH • LENOKAJ

24. junija, 2019 23:00 - 25. junija, 2019 05:00

Trio adijo bi lahko poimenovali odlično trojico DJ-jev in producentov, ki nas bo razturila na predvečer slovenskega državnega praznika, na katerega se bomo gotovo zbudili z bolečimi plesnimi nogami in mogoče tudi z malo težjo glavo. Domača, mariborska matadorja Theejay in Spencah nas bosta popeljala v udaren, globok, temačni in minimalni drum’n’bass. Njun prekmurski kolega Lenokaj pa bo vse skupaj še malo navil in začinil s psytrancom.

• THEEJAY

Theejay, rojen leta 1992, je začel svojo pot z igranjem bas kitare pri treh različnih slovenskih skupinah. Ko je zadnja izmed njih razpadla, si je pot poiskal v elektronskih bobnih in težkemu basu. Od leta 2011 slovenski klubski populaciji servira glasbo, polno basovskih linij, ob tem pa se nenehno trudi ostati zunaj žanrskih okvirov. A njegovo domovanje ostaja v globokem, temačnem in minimalnem drum’n’bassu.

Obenem veliko časa poveča tudi produciranju glasbe in svoje kreacije mu je uspelo izdati pri več neodvisnih založbah: Modular Carnage, Delta9 Recordings, Auraya Recordings, Tesseract Recordings, BOEY Audio in 2/57 Recordings. Leta 2015 se je pridružil vodenju založbe Rollin Thru Recordings iz angleškega Bristola, posnel je miks za futuremusic.fm in bassport.fm, v živo predvajal svoj set na legendarnem Kool London & Birmingham Sounds Radio in si delil oder z DJ-jem Versom (zasedba Pendulum), Kodinom, Khronosom, Teddy Killerzi, Disphonio, ABIS, Kyrist in drugimi.

Po vrnitvi v rodno Slovenijo in po govoricah, da je bil viden na več ilegalnih rejvih pod masko in različnimi imeni, zdaj vodi GMD Global crew in tedensko oddaja na oddaji DistinctFM angleškega radia WestMidlands UK vsak četrtek med 21.00 in 23.00 (po lokalnem času).

• SPENCAH

Žan Licardo, z umetniškim nadimkom Spencah, je DJ in organizator dogodkov iz Maribora. Je prva gonilna sila kolektiva Bass Fighters in programski vodja dogodkov K4DNB v ljubljanskem klubu K4.

S svojimi seti se osredotoča na podajanje visoko kvalitetnih supersoničnih in kot britev ostrih frekvenc, ki vključujejo najprogresivnejše produkcije trdih glasbenih žanrov. Nastopil je v kolumbijski Bogoti, Brnu in Pilsnu na Češkem ter v praktično vseh večjih mestih Avstrije, Slovenije in Srbije.

Nastopil je ob velikih imenih kot so DJ Hype, Ed Rush, Skeptical, State Of Mind in The Upbeats na priznanih dogodkih Critical Sound, Outook Festival Launch Party, Let It Roll Warm Up ter Imagination Festival Club Tour.

• LENOKAJ

LenoKaj Lainšček je 26 letni DJ in producent iz Murske Sobote, ki je domač v žanrih psytrance in drum’n’bass. Z ljubeznijo in strastjo se je podal na pot glasbene produkcije in nastopov. Kot DJ za ekipo Trance only (Maribor) & L·S·T zdaj vrti po različnih prizoriščih Slovenije, kot član skupin L·S·T in Hype Up pa organizira dogodke po Sloveniji.

☀ MLADININ ODER, Mali oder Narodni dom Maribor
☀ VEČ: https://www.festival-lent.si/

☀ VSTOPNINA: Lenta (25 €; za študente 15 €) / Dnevna Lenta (15 €) / After+Mladinin oder (5 €).
☀ ADMISSION: Lenta (25 €; for students 15 €) / Daily Lenta (15 €) / After+Mladinin ticket (5 €).

☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/
☀ FESTIVAL PROGRAMME: https://www.festival-lent.si/en/programme/

Podrobnosti

Začetek:
24. junija, 2019 23:00
Konec:
25. junija, 2019 05:00